EKIPA “RADIJA PETNJICA” OSVOJILA MEMORIJALNI TURNIR “IGROM PROTIV ZABORAVA – MEHO AGOVIĆ”

Turnir "Igrom protiv zaborava - Meho Agović"

Fudbalska ekipa “Radija Petnjica” pobjednik je četvrtog memorijalnog turnira „Igrom protiv zaborava – Meho Agović“ koji je juče održan na školskom poligonu Osnovne škole „Mahmut Adrović“ u Petnjici, a u organizaciji Opštine Petnjica.

Turnir je nakon prijavljivanja 11 ekipa otvorio predsjednik Opštine Samir Agović. Deset ekipa je bilo sa područja susjednih opština, dok je jedanaesta iz Makedonije, iz Opštine Petrovec, koja je od prije nekoliko dana pobratimska Opština Petnjici. U Bihor je sa ekipom doputovao i poslanik u makedonskom parlamentu, Zećir Ramčilović.

„Velika je čast i draž što imamo ekipu iz Makedonije. Vjerujem da nijedan drugi memorijalni turnir ne može biti od ovakvog značaja kao što je ovaj za ljude iz dijaspore, s obzirom na to da su svi naši ljudi poštovali rahmetli Meha, a na ovaj način to i pokazujemo“, kazao je predsjednik Opštine Samir Agović.

Zećir Ramčilović je rekao da je čast i zadovoljstvo što su u Petnjici.

“Jer je sport i okupljanje najbolji način čuvanja od zaborava na naše najbolje. Zahvaljujem se na pozivu predsjedniku Agoviću, kao i na gostoprimstvu“, kazao je za portal Radija Petnjica Ramčilović.

Organizator turnira je ustanovi je i nova pravila, odnosno to da nagradni pehar bude prelazni.

„Želimo da dodatno afirmišemo i podstaknemo sportiste da dolaze u Petnjicu, a prelazni pehar pokazuje ozbiljnost turnira. Turnir nije organizovan samo u cilju buđenja takmičarskog duha, već da se sačuva sjećanje na Meha Agovića“, kazao je Agović.

Ekipa Radija Petnjice će do sledećeg memorijalnog turnira čuvati pehar u svojim vitrinama. Igrači su takođe dobili i nagradu za prvo mjesto u iznosu od 300 eura. Drugo mjesto osvojila je ekipa iz Petnjice „Momento“, dok je treće pripalo ekipi „EURO BOR“.

Pobjednička ekipa „Radija Petnjica“ je u budući fond za Meha Agovića uplatila 50 eura.

Najbolji igrač turnira bio je Lazar Ćulafić, igrač ekipe „Radija Petnjica“, najbolji golman Enko Korać, golman ekipe „Momento“, dok je nagradu za far play ekipu dobio „FK KONJARE“ iz Makedonije.

Na turniru su se pojavili prošlogodišnji osvajači turnira, ali samo kao podrška organizaciji i manifestaciji.

„Žao nam je što ove godine nijesmo učestvovali na turniru, jer smo imali malo vremena da se organizujemo da skupimo respektabilnu ekipu kao i svake godine do sada, ali svakako da smo došli da podržimo druge ekipe i organizaciju turnira“, kazao je Fadil Agović za portal Radija Petnjica, trener ekipe „Lovnica“.

ALDIJANA NOVALIĆ