NEVRIJEME NANIJELO ŠTETU IMANJIMA U MZ VRBICA, KOMUNALNO OČISTILO KORITO VRBIČKE RIJEKE

Nevrijeme koje je protekle noći zadesilo područje Bihora nanijelo je štetu na lokalnim putnim pravcima i poljoprivrednim imanjima, prije svih Redžepa Adrovića, Esada Adrovića i  Esema Adrovića i drugih.

Na ovim poljoprivrednim imanjima, ugroženi su usjevi.  U Gornjoj Vrbici, zbog jake kiše, došlo je do začepljenja nekoliko propusta što je izazvalo  štetu na lokalnim nekategorisanim putnim pravcima.

Predsjednik opštine Samir Agović je, sa saradnicima odmah intevernisao tako da je sa mehanizacijom uspješno očišćeno korito Vrbičke rijeke. Pored MZ Vrbica i u ostalim MZ voda je napravila znatnu štetu na lokalnim i nekategorisanim putnim pravcima.

“Dao sam nalog Komunalnom predzeću da odmah sanira nastalu štetu. Nevrijeme tokom protekle noći je oštetilo puteve i načinilo znatnu štetu poljoprivrednicima. Angažovaćemo i privatne preduzetnike kako bi što prije sve doveli u redovno stanje”, rekao je Agović nakon obilaska terena.

Osim navedenog štete je bilo i na lokalnim i nekategorisanim putnim pravcima. Brojni  propusti su začepljeni tako da je odvijanje saobraćaja otežano na većini puteva, naročito u Gornjoj Vrbici, ali i u Kalici, Trpezima, Boru, Savin Boru, Daščoj Rijeci, Javorovi, Vrševu…

On je takođe saopštio će nadležne službe i sjutra raditi na obezbijeđivanju uslova za nesmetano odvijanje saobraćaja.DENIS BOŽOVIĆ