TAKMIČENJE RECITATORA: NAJBOLJI ZANA ADROVIĆ, INERA LATIĆ I ABID OSMANOVIĆ

Takmičenje recitatora

Sinoć je u sali Centra za kuluturu u Petnjici, održano peto opštinsko takmičenje recitatora na kojem su učestovali učenici osnovnih škola i učenici Srednje mješovite škole u Petnjici. Takmičenje je bilo podijeljene u tri kategorije: prva kategorija od prvog do petog razreda, druga kategorija od šestog do devetog razreda i treća kategorija bila je srednja škola. U prvoj kategoriji, prvo mjesto je osvojila Zana Adrović učenica JU OŠ „Mahmut Adrović“ iz Petnjice, drugo mjesto je Dina Agović – „25 Maj“ Vrbica, a treće Elena Šabotić –  JU OŠ „Mahmut Adrović“ – Petnjica.

U kategoriji II, prvo mjesto je osvojila Inera Latić  iz JU OŠ „Mahmut Adrović“ – Petnjica, drugo mjesto Minela Hodžić iz JU OŠ „Tpezi“ a treće mjesto je Melisa Agović iz JU OŠ „25 Maj“ – Vrbica.

U kategoriji Srednje mješovite škole, prvo mjesto je osvojio Abid Osmanović, drugo je Šejla Huremović, a treće Elvisa Latić. Učenici koju sa osvojili prva mjesta, predstavljaće opštinu Petnjica na Državnoj smotri recitatora koja će se u junu održati u Beranama.

Žiri u tročlanom sastavu činili su Velimir Ralević, dječji pjesnik iz Berana, Atifa Šaljić profesor bosanskog jezika i književnosti iz Tutina i Sanja Dašić iz Berana, profesor maternjeg jezika.

Moderator programa je bila Rebeka Čilović, književnica iz Berana, a takmičenje recitatora otvorio je potrpedsjednik opštine Muslija Kalić koji je poželio da takmičenje protekne u fer i korektnoj borbi, da učesnici daju svoj maksimum i da žiri sa pažnjom proprati nastupe svakog pojedinca.

DENIS BOŽOVIĆ