FIRMA “BIHOR” POKLONILA TORBE MALIM DŽUDISTIMA

Danas je u OŠ “Mahmut Adrović” u Petnjici Eldar Latić, sa direktorom škole Rifatom Ramčilovićem uručio 50 torbi djeci koja učestvuju i koja su uključena u projekat “Džudo za djecu”, a koji se realizuje u sedam osnovnih škola, među kojima je i škola u Petnjici. Torbe je poklonila firma “Bihor” vlasnika Eska Latića.

U projekat “Džudo za djecu” u Petnjici uključeno je 30 dječaka i 20 djevojčica. Oni se okupljaju dva puta nedjeljno i vježbanjem savladavaju tehniku ovog sporta, a tempo rada im određuje trener Sadik Šabanović, koji je predstavnik Džudo saveza Crne Gore.

Za portal Radija Petnjica Eldar Latić je kazao da je kompanija “Bihor” prepoznala potreba učesnika.

“Cijenimo značaj ovog sporta koji je spoj korisnog i lijepog, pa zato dajemo punu podršku projektu. Djeca su predstavnici svih nas i svaki njihov uspjeh, uspjeh je za našu sredinu” kazao je Latić.

Direktor OŠ “Mahmut Adrović” Rifat Ramčilović se zahvalio donatoru, prijatelju škole Esku Latiću.

“Ministarstvo prosvjete je uvrstilo našu školu među sedam škola u kojima je projekat “Džudo za djecu” zaživio, tako da su naši učenici počeli sa treninzima od februara. Zadovoljan sam jer ćemo imati mlade koji će sigurno učstvovati na takmičenjima i predstavljati nas”, dodao je Ramčilović.

Trener Sadik Šabanovic je rekao da su djeca učesnici, odvažna, inteligentna i snažna fizički, što je veoma važno za džudo kao borilački sport

“Nadam se da će neko od ovih mladih sjutra biti takmičar, ne samo na državnom nivou nego i šire. Kroz džudo slabi postaje snažan, a jaki plemenit. Takođe, zahvaljujem se direktoru škole Rifatu Ramčiloviću što je prišao agilno ovom projektu i obezbijedio urednu i čistu salu, kao i adekvatnu svlačionicu za ovo treniranje. Pored toga što nam on pomaže potrudio se da nađe sponzore za nabavku dodatne opreme”, kazao je predstavnik džudo saveza Crne Gore Sadik Šabanovic, ujedno i trener u Petnjici.

ALDIJANA NOVALIĆ