SKENDEROVIĆ: NEMA TIH PARA ZA KOJE BIH PRODAO “FIĆU”, U NJOJ SE VOZIMO SAMO JA I ŽENA

Bećir Skenderović pored svoje "fiće" stare 40 godina

Selo Trpezi, jedno od najvećih bihorskih sela, koje počiva na Trpeškoj rijeci u sebi čuva i neke vrijedne stvari iz prošlog vremena. U njemu živi i  Bećir Skenderović, u ;ijem je vlasništvu oldajmer koji mami uzdahe i vraća misao na neka ljepša stara vremena.

“Ljepotica je moja “fića”, a stara je 40 godina. U njoj se vozimo samo ja i žena. U grad ne mogu poći, jer me svi zaustavljaju sa namjerom da je kupe, a ja je ne prodajem. Nema para za koje bih je prodao. Uvijek me dobro služila. Po snijegu, po kiši, ma gdje god da sam vozio fino sam pršao sa njom. Jedan šaraf joj nije dotrajao i nijesam ga mijenjao, čak sam i u svatove išao sa mojom fićom. Ovo ti je ja ne falim da bih je prodao, već je falim zbog ponosa”, priča Bećir.

Prošle godine je učestvovao u Beranama na trećoj  izložbi “OLTAJMERA”, gdje je od turističke organizacije Berane dobio i  zahvalnicu.

“Do ove godine je bila “maloljetna”, a od ove godine ću biti oslobođen da plaćam osiguranje zbog njenih godina. Kada sam je kupio nije bila toliko skupa, ali vremenom joj je porasla cijena, što je starija sve je bolja i zato je ne bih prodao ”, završđava svoju kratklu tiradu o “fići” Bihorac iz Trpezi Bećir Skenderović.

ALDIJANA NOVALIĆ