USVOJEN BUDŽET OPŠTINE

Odbornici SO Petnjica usvojili su danas Budžet za 2018. godinu. Za Budžet je glasalo 20 odbornika, protiv je bilo sedam dok je jedan odbornik bio uzdržan. Budžet za 2018. godinu iznosi 1.739.547.00 eura .

Predsjednik opštine Samir Agović izjavio je da su prilikom definisanja budžeta za 2018. godinu, uzeli u obzir mišljenja, kako građana, tako i političkih partija, ali i realne potrebe opštine.
Predsjednik se u svom obraćanju osvrnuo na budžete iz opština u regionu i rekao da Andrijevica ima 32% kapitalnog budžeta, Mojkovac 23%, Žabljak 35%, Petnjica 40%. jasno se vidi, kaže Agović da Petnjica, iako najmlađa opština ima najveći procenat kapitalnog budžeta.

U toku rasprave predlagač je konstatovao da je prošlogodišnji budžet adekvatno utvrđen i raspodijeljen te da je Petnjica jedna od rijetkih opština bez kredita i pozajmica realizovala planirano.

Mijaz Muratović (SDP) je bio nezadovoljan neusvajanjem amadmana koji se odnosi na izmjene i dopune predloga odluke po pitanju mjera i stimulacija za proizvodnju sirovog mlijeka.

Odbornik Bošnjačke stranke Aldin Muratović je rekao da je Budžet za 2018. “najgori budžet do sada”. On je saopštio stav da je Opština Petnjica jedina koja ne podržava poljoprivrednike subvencijama za otkup mlijeka. On je ustvrdio da se svake godine planira 200.000 eura za navodnu kupovinu motela koji opštini uopšte ne treba, uz optužbu da kupovinu nema jer se “predsjednik opštine i predsjednik skupštine” ne mogu dogovorit oko procenta
Predsjednik opštine Samir Agović je, odgovorajući na optužbe u vezi kupovine motela pokazao odbornicima dokumentaciju o analizi kupovine motela i pojasnio da je to sve još na razmatranju.

REDAKCIJA RADIJA PETNJICA