MUHOVIĆ: MORA SE ŠIRITI ZNANJE O ZNAČAJU ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE

Anita Muhović u studiju Radija Petnjica

Anita Muhović, savjetnik za saobraćaj i zaštitu životne sredine u Opštini Petnjica je, gostujući u emisiji „Aldijana2“ Radija Petnjica, rekla da je malo onih u Petnjici koji su upoznati sa važnošću zaštite životne sredine.

Anita Muhović u emisiji “Aldijana na kvadrat” Radija Petnjica

„Zaštita životne sredine podrazumijeva skup različitih mjera i postupaka koji sprječavaju ugrožavanje životne sredine sa ciljem očuvanja biološke ravnoteže. Mali dio stanovništva je upoznat sa važnošću očuvanja životne sredine. U redovnim nastavnim programima osnovnim i srednjim školama, obrazovanje o zaštiti životne sredine nije prisutno kao predmet, već kao dopunska nastava. Takođe, u medijima nema dovoljno informacija na ovu temu. Naš cilj je širiti znanje o zaštiti životne sredine i značaju obnovljivih izvora energije“, kazala je, Anita za portal Radija Petnjica.

„Prije nekoliko dana, tačnije 21. marta, kada se obilježavao Svjetski dan šuma, bilo je predviđeno zasađivanje četinara na područjima koja su bila zahvaćena požarima, ali usljed loših vremenskih uslova, ta akcija je odložena za 22. april kada se obilježava “Dan planete zemlje“, dodala je Muhović i kazala da se ta akcija sprovodi u saradnji srednje i osnovne škole, kao i lokalne samouprave.

U prethodnom periodu sprovedena je akcija čišćenja u saradnji sa NVO „ZID“ u kojoj su učestvovale sve službe sa područja naše opštine, kao i zaposleni u lokalnoj samoupravi.

ALDIJANA JAVOROVAC