IZLOŽBA SLIKA “LIKOVNA KOLONIJA SJENICA 2017” U CENTRU ZA KULTURU PETNJICA

Izložba slika „Likovna kolonija Sjenica 2017.“  U Centru za kulturu u Petnjici, trajaće do 2.04.2018. godine.  Slike su prvobitno bile izložene u hotelu „Borovi“ u Opštini Sjenica.

Izložbu je otvorio predsjednik opštine Samir Agović  i direktor Centra za kulturu Sinan Tiganj.

„Imali smo priliku da prisustvujemo lijepom događaju. Slike i motivi iz Sjenice su nas oduševili jer su to motivi sa orijentalnom tematikom i ono što mi je posebno drago je to što su autori sa prostora Sjenice, Pazara i Tutina. Ovo je važan segment u saradnji Opština Sjenice i Petnjice, jer kultura spaja ljude. Nastojaćemo da se i dalje kroz kulturnu saradnju razvijaju odnosi sa svim opštinama sa ovog područja. Smatram da je i naša opština u obavezi da predstavi svoje kulturno stvaralaštvo u regionu, jer i mi imamo šta da ponudimo. Ovakva saradnja je korisna zbog jačanja veza između gradova, a posebno to važno kada znamo da zajedno u okviru kulture i turizma pišemo i realizujemo projekte koji se mogu finansirati od strane EU. Smatram da izložba može biti primjer te saradnje i drago mi je što su ljudi koji predvode ovu izložbu iz Bošnjačkog vijeća iz jednog dijela Srbije pokazali inicijativu da se preko kulture pokaže kulturno nasljeđe jednog naroda. Ovo nas je motivisalo da i u Petnjici sljedeće godine organizujemo likovnu koloniju“, rekao je Agović.

Direktor Centara za kulturu Sinan Tiganj, kazao je likovna kolonija Sjenica organizovana u čast stogodišnjice Sjeničke konferencije i predstavlja svojevrsnu potvrdu, ne samo istorijskog nasleđa, već bogatstva prirodnih ljepota pešterskih pejzaža, magične ljepote Sjeničkog jezera sa jedinstvenim rezervatom bjeloglavog supa, te vijugavim kanjonom Uvca. Ovo je potvrda saradnje Centar za kulturu i BNV, zapošeta još 2010. godine“, rekao je Tiganj.

Selektor likovne kolonije je magistar Medžid Fakić, a pored njega su prisustvovali  Fahrudin Mavrić, predsjednik odbora za kulturu u BNV-u i još tri slikara, čije su slike izložene.

ALDIJANA NOVALIĆ