PUNE RUKE POSLA ZA PETNJIČKI CENTAR ZA KULTURU

Sinan Tiganj

Sinan Tiganj, direktor JU Centra za kulturu – Petnjca je u emisiji „Aldijana na2 govorio o organizaciji kulturno – umjetničkog društva, programima koje su sproveli, uspjesima koje su ostvarili, kao i planovima koje će realizovati u predstojećem periodu.

„Mi smo kao organizacija veoma zadovoljni svime što je postignuto u prošlom periodu, mogu slobodno reći da smo uspjeli da realizujemo sve planirano, a nastojimo i radimo na tome da i delje budemo organizacija koja će ostvarivati svoje postavljene ciljeve. Uveliko se pripremamo za Bihorsko kulturno ljeto gdje će mo se kao i svake godine u najboljem svjetlu predstaviti“ kazao je Tiganj.

Sinan Tiganj, direktor Centra za kulturu Petnjica u studiju Radija Petnjica

KUD Bihor trenutno broji 70 članova, ali taj broj je varirajući, jer su mladi iz Petnjice zainteresovani za dešavanja i uključivanje u rad sekcija. Naredne godine ova institucija slavi veliki jubilej, odnosno 40 godina postojanja. U prošloj godini su dobili najveće opštinsko priznanje nagradu „4. avgust“. Prošle godine su dva puta bili u Turskoj, u oktobru su bili na 11 festivalu u Izmiru. Sve su to uspjeli zahvaljujući jakoj volji i sponzorima, koji su prepoznali talenat. Učestvovali su prvi put u Srbiji na „Šumadijskom opanku“, a ove godine se pripremaju na putovanje u Bosnu, zatim je tu gostovanje u Aleksandrovcu, gdje će posjetiti KUD-a „Stari grad“.

Tiganj je kazao da trenutno u Centru radi šest radnika, ali da teže ka sistematizaciji. Trenutno, pored direktora Tiganja radi još i tehničar rasvjete i tona, biletar, montažer i urednik kulturno – umjetničkog programa, a uskoro će biti raspisan konkus za mjesto čistačice u ovoj ustanovu.

Pohvalio se i iskazao zadovoljstvo na zainteresovanosti za promociju knjige „Dolores“, autorke Enese Mahmić.

On je naglasio da su mnoge projekte realizovali u saradnji sa lokalnom samoupravom i Ministarstvom kulture.

“Ove godine će se prijaviti na konkurs u cilju realizacije petog Bihorskog kulturnog ljeta, projekat za štampanje glasnika Bihora 3 i projekat za likovnu koloniju Turjak za 2018. godinu.

Kada je riječ o petom Bihorskom kulturnom ljetu i ove godine imaju dosta dramskih sadržaja, ali će se najvećim dijelom posvetiti “genetičkom pitanju- genetika bratstava u Bihoru”. Takođe, posvetiće puno pažnje velikom bošnjačkom književniku Huseinu Bašiću i mladom umjetniku Nerminu Ćemanu.

ALDIJANA JAVOROVAC