SUBVENCIJE U BILJNOJ PROIZVODNJI: 180 EURA PO HEKTARU ZA SVE OBRADIVE POVRŠINE

petnjica, Lagatore, Trpezi

Služba za poljoprivrednu proizvodnju opštine Petnjica, obavijestilo je poljoprivredne proizvođače sa područja Bihora da je Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja i u 2018. godini nastavlja sa subvencijama u biljnoj proizodnji.

Podrška se opredeljuju u vidu direktnih plaćanja za sve obradive površine u iznosu od 180 eura po hektaru. Pod obradivim površinom podrazumjeva se oranica sa poljoprivrednom kulturom, obradivo zemljište u stakleniku/plasteniku sa poljoprivrednom kulturom i površina pod višegodišnjim zasadom na kojoj se obavlja poljoprivredna djelatnost.

“Pozivamo korisnike subvencija da podnesu zahtjev do 31. maja i prijave obradive površine pod ratarskim kulturama, krmnim biljem, voćnjacima i povrtarskim kulturama”, saopštili su iz petnjičke službe.

Pravo na podršku po ovom osnovu imaju proizvođači upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava na dan podnošenja zahtjeva za podršku i zadovoljavaju  kriterijume. Zainteresovani se mogu javiti u kancelariju Službe za poljoprivredu opštine Petnjica radi bližih informacija vezanim za ovaj poziv koji je raspisalo Ministarstvo poljoprivrede.

DENIS BOŽOVIĆ