OSMOMARTOVSKI BAZAR U OŠ “MAHMUT ADROVIĆ”

Koliko žena zaslužuje pažnje pokazuje nam i organizacija tradicionalnog bazara u susret „Danu žena“ koji organizuju nastavnici i učenici OŠ „Mahmut Adrović“ u Petnjici.
U ovoj školi već peti put se tradicionalno organizuje osmomartovski bazar. U samoj organizaciji, pored kulturno-umjetničkog programa, biće organizovana izložba i prodaja učeničkih radova.
Učenici će u školskom holu izožiti ono što su uspjeli da izrade u toku školske godine u okviru preduzetničkog učenja koje je predviđeno nastavnim planom i programom. To su uglavnom manji ručni radovi, suveniri, čestitke, ruže, ali imaju neprocjenjivu vrijednost jer sve to djeca s ljubavlju rade uz podršku svojih nastavnika.
Kako su nam i kazali za portal Radija Denis Rastoder i Mirhad Adrović, profesori razredne nastave, projekat se organizuje u cilju buđenja preduzetničkog duha kod učenika, a prikupljeni novac biće upotrijebljen, kao i do sada, u nabavci i modernizaciji nastavnih sredstava i pomagala.
Napomenuli su da su u njihovoj petogodišnjoj organizaciji i realizaciji pomenutog projekta već obezbijedili neka značajna nastavna sredstva koja su uveliko u funkciji, kako u matičnoj školi, tako i u četiri područna odjeljenja. 
Od samog početka projekat je imao podršku Opštine za koju se nadaju da ni sada neće izostati.
Rukovodstvo škole, nastavnici i učenici pozivaju sve roditelje, mještane i čitaoce portala da 8. marta, od 10h dođu, vide i kupe, a time i podrže pomenuti projekat.
ALDIJANA NOVALIĆ