SEKTOR ZA POLJOPRIVREDU: JAVNI POZIV ZA NABAVKU MEHANIZACIJE

Sektor za poljoprivredu opštine Petnjica, je pozvao sve zainteresovane poljoprivredne proizvođače sa područja opštine da apliciraju za Javni poziv ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja za nabavku mehanizacije u funkciju primarne proizvodnje.

Korisnici podrške Javnog poziva za nabavku mehanizacije su fizička ili pravna lica koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava.

Iz opštinske službe podsjećaju da se ovim sredstvima mogu kupiti jednoosovinske pogonske mašine, kao što su motokultivatori, motokosačice, zatim i priključke za ove mašine. Predmet podrške su i priključci za dvoosovinske mašine, kao što su traktorske kosačice, plugovi, freze, tanjirače, drljače, sjetvospremači, sijačice, sadilice, rasipači mineralnog đubriva, rasturači stajnjaka, prskalice, berači, vadilice, prikolice i sl.

“Podrška se obezbjeđuje u iznosu do 50% od vrijednosti investicije, a ne više od 2.500,00€ po podnesenom zahtjevu. Nakon realizovane investicije, odnosno kupljene mehanizacije, poljoprivredni proizvođači dostavljaju Zahtjev za odobravanje podrške sa propratnom dokumentacijom koja je definisana Javnim pozivom. Nakon izvršene administrativne i terenske kontrole od strane Ministarstva podrška se isplaćuje korisnicima”, saoštili za portal radija iz Službe za poljoprivredu opštine Petnjica.

Proizvođači mogu dostavljati zahtjeve do 23.05.2018. godine. Javni poziv će se završiti prije 23.05.2018. godine ukoliko ukupna visina podrške, na osnovu zahtjeva za dodjelu podrške prevazilazi budžetom planirani godišnji iznos. Zainteresovani poljoprivredni proizvođači opštine Petnjica za sve potrebne informacije mogu da se obrate službi za poljoprivredu čije kancelarije se nalaze u zgradi opštine, svakog radnog dana.

DENIS BOŽOVIĆ