“DOBRO VEČE MONTENEGRO” SINOĆ U PETNJCI

Sinoć je u Sali Centra za kulturu u Petnjici održana pozorišna predstava “Dobro veče, Montenegro”.Ova pozorišna predstava je prva predstava na našim i širim prostorima na temu egzodusa izbjeglica sa Bliskog istoka i migrantske krize, sagledane kroz sudbinu jedne migrantkinje, koja na kraju stiže u Crnu Goru, gdje nalazi utočište.

“Održavanje ove predstave znači nastavak saradnje s autorom teksta, Draganom Koprivicom, koji je u decembru u Petnjici imao premijeru svog autorskog projekta “Čovjek za sve”, u kojem igraju mladi glumci amateri iz osnovne i srednje škole u Petnjici, a glavnu ulogu je igrao talentovani Emir Muratović, koji je na sebe skrenuo pažnju na prošlogodišnjem, 47. Festivalu dramskih amatera u Bijelom Polju”, istakao je direktor petnjičkog Centra za kulturu Sinan Tiganj dodajući da gostovanje Studentskog teatra iz Podgorice u Petnjici predstavlja vid povezivanja mladih pozorišnih amatera iz dva grada, kao i detalj bogatog kulturnog mozaika koji Petnjica priprema za naredni period (književne večeri, muzički, dramski i drugi sadržaji).

Petnjička publika je sinoć bila u prilica da uživa u glumačkoj predstavi koju sačinjavaju članovi Studentskog teatra: Nikoleta Radević, u glavnoj ulozi, i Nađa Labudović i Nemanja Vojvodić. Majstor svjetla je Dražen Milić, a tona Nemanja Klikovac.

DENIS BOŽOVIĆ