ISAD MURATOVIĆ: NEMA VOLJE NI KOD OPŠTINE, A NI KOD PRIVATNIKA DA ZAVRŠIM MOST

Isad Muratović

Prilazi mostu na rijeci Popči, o kojem smo pisali juče, a koji je opasan za pješake i za učenike, ne može biti završen jer nije bilo volje vlasnika zemljišta – Opštine i privatnika, tvrdi petnjički biznismen Isad Muratović, koji je svojim sredstvima izgradio most.

On kaže da je prilikom čišćenja okoline mosta, jedan od radnika oštetio stari most koji je bio širine 1,60 m. Nakon renoviranja, on je dužine 20 metara i širine tri metra. Na taj način je obezbijeđen i eventualni prolaz za vozila.

“Gluva je i jedna i druga strana – i privatnici i opština. Kada sam gradio most materijal smo ručno prebacivali. Izgradili smo most, ali po završetku rođaci, na drugoj strani nijesu dozvolili proširenje puta. Planirano je da se u dužini od nekih 250 metara proširi put, poploča i obezbijedi rasvjeta preko rijeke, a i takođe da se od marketa Franca obezbijedi prilaz za vozila”, rekao je Muratović.

On kaže da je pitanje regulisanja prilaza mostu i dalje otvoreno.

“Još se čeka odgovor predsjednika opštine, Samira Agovića, ali ni dan danas nijesam dobio ništa. Most je rađen kao hajrat, za oca Abdurahmana Muratovića sa familijom. U ovu građevinu je uloženo mnogo truda i novca“, naglašava Muratović.

Prema tvrdnji Muratovića, sukob sa čelnicima opštine uslijedio je odmah nakon početka izgradnje mosta, jer su iz opštinske administracije tražili da budu investitori, međutim ovaj privatnik to nije dozvolio zato što je most, kako kaže, bio namijenjen da se izgradi kao hajrat.

„Mislim i tvrdim da službenici iz opštine nemaju sluha za nas koji se trudimo i ulažemo neki minimum, već samo gledaju politički interes. Zato još uvijek nije ni završen most, a ni prilaz. Ne mogu prići sa mašinama da privedem radove kraju. I nije ovo prva stvar koju radim za ovaj kraj. Ja i rođaci radili smo i rasvjetu u Petnjici u koju smo uložili veliki novac u saradnji sa državom, gdje kao glavne inicijatore izdvajam Faku i Osmana Hadrovića, ali zahvaljujem se i svim drugim koji su učestvovali i omogućili da se ovo završi“, rekao je Muratović.

Naš sagovornik tvrdi da je do nekih oštećenja na mostu već došlo zbog „nemara opštinskih institucija“ zato što ne može prići i adekvatno završiti radove, pa je srednju stopu mosta Popča već potkopala, a on se plaši da bi moglo doći i do pucanja mosta.

U sklopu mosta planirana je izgradnja hajrat česme, kao i popločavanje.

ALIDIJANA NOVALIĆ