PAD NAPONA NANIO ŠTETU FABRICI PEŠKIRA “EURO BOR”

Jak vjetar i mićeva koji je protekle večeri duvao na području Bihora, izazvao je mnogo problema, a jedni od onih koji su pretprjeli štetu jeste i fabrika za proizvodnju peškira „EuroBor“, na Boru pa je usljed nestabilnog napona eletrične energije, došlo je do kvara na jednoj od mašina za proizvodnju peškira.

Prema riječima suvlasnika ove fabrike Mehmeda Meše Adrovića i prije puštanja u pogon fabrike, upućivali su zahtjev prema CESID-u i ukazivali da neuredno snabdijevanje električnom energijom kao i promjena napona može da ugrozi elektorniku koja se nalazi na mašinama za proizvodnju.

 

„Slali smo zahtjeve, pozivali, ali evo do dana današnjeg se niko nije udostojio da dođe i da iznađe rešenje. Nama se sinoć desila to što se desilo, elektronika na kompjuterskoj mašini je stradala usled promjene napona, a to nije jeftino. Ostaje nam da opet uputimo zahtjev i da se nadamo da će ovaj put udostojit nas i razumjet naše probleme kao i da će iznaći načina da se ovo trajno riješi“, kazao je za portal radija Adrović.

DENIS BOŽOVIĆ