UMALO TRAGEDIJA U VRBICI: KOMŠIJA PUCAO NA KUĆU I ROĐAKE?

Rupe od metaka na kući Sameta Adrovića

U petnjičkom selu Vrbica, prije tri dana, na kuće Sanela i Sameta Adrovića ispaljeno je više hitaca iz vatrenog oružja. Prema izjavi Sanela Adrovića, na njega i kuće pucao je rođak i komšija Eldin Adrović. Nakon prijave događaja policiji, Eldin Adrović je priveden i prema nezvaničnim informacijama trenutno se nalazi u bjelopoljskom istražnom zatvoru.

Sanel Adrović je za portal Radija Petnjica rekao da su se jedva spasili i da su njihove dvije porodice u šoku.

Sanel Adrović

“Bez ikakvog povoda i razloga, komšija i rođak Eldin Adrović je 26.12.2017. godine oko 21 čas, došao sa vatrenim automatskim oružjem na kućni prag mog brata da ubije njega i njegovu familiju. Sva sreća pa je on sa familijom bio kod mene. Kada je uvidio da nema nikog u kuću, onda je kundakom od puške polomio šoferšajbnu od auta, “golfa III” koji je bio parkiran ispred. Čuli smo iz moje kuću viku i psovke i izašli smo ispred. Prvi sam ja izašao i on je ugledavši mene, repertirao pušku, nanišanio i pucao jednom. U tom trenutku, pored mene se nalazio moj sinovac koji ima četri godine, a odmah pored njega brat Samet i snaha Alisa. Ušli smo u kuću sa namjerom da spašavamo glave. U rasponu od nekoliko sekundi začula su se još dva pucnja čija su zrna završila u fasadu kuće u kojoj smo se sklonili. Nakon izvjesnog vremena, ja sam izašao ispred kuće i vidio sam da njega nema. Ušao sam u sobu kod svoje porodice i zatekao uplakane majku i maćehu kao i preplašene  porodične prijatelje sa Police koji su došli da nazdrave glavu, jer mi je nedavno otac preminuo. Moj apel svim nadležnim institucijama jeste da reauguju jer se radi o smišljenom ubistvu dvije porodice, brata sa njegovom familijom kao i mene i moju porodicu. Ako tome dodamo da je bez ikakvog povoda, onda je više nego očigledno da se radi o monstrumu. Ako je tog dana pokušao da liši života dvije porodice, šta možemo očekivati u buduće“, kazao je za portal radija Sanel Adrović.

Prema pouzdanim informacijama do kojih je došao portal radija, nedaleko od kuće Eldina Adrovića, policija CB Berane je juče pronašla vatreno oružje, automatsku pušku koja je obrađena od strane krim tehničara i poslata u forenzički centar na vještačenje.

D.B.