ADROVIĆ: STIGLA SIROVINA ZA PEŠKIRE I INSTRUKTORI, SJUTRA RAZGOVORI SA RADNICIMA

Stigla sirovina za proizvodnju peškira u fabrici "Euro Bor"

Šleper sa sirovinom za proizvodnju peškira stigao je danas na Bor, gdje će u fabrici “Euro Bor”, početi najavljena proizvodnja peškira. Prema riječima vlasnika bihorske firme, Mehmeda Meša Adrovića i Ismaila Arslanija, sa sirovinom, koje ima dovoljno za početak proizvodnje, stigli su i instruktori, koji će obučiti radnike u fabrici.

„Zbog velikog broja zainteresovanih, već od sjutra počinjemo razgovore sa prvom grupom radnika. Sirovine imamo dovoljno, i pored toga što će biti dosta materijala koji neće moći da se upotrijebi zbog obuke radnika, mogu slobodno da kažem da ćemo uskoro imati prvi bihorski peškir, koji ćemo da proizvedemo, upakujemo i plasiramo na tržište“, kazao je za portal Radija Petnjica, Adrović.

On je dodao da prednost u zapošljavanju imaju radnici sa Zavoda za zapošljavanje sa područja opštine Petnjica.

„Sjetimo se da je, od kada smo krenuli sa realizacijom ovog projekta, bilo svakavih komentara i sumnji u našu iskrenost i posvećenost ovom poslu. Izdržali smo sve to, išli ka ostvarenju cilja i evo danas mogu da kažem da sam ponosan što će naš Bor imati priliku da zaposli naše građane i da tako omogućimo zaustavljanju raseljavanja iz Bihora. Nema boljeg načina da se pojedincima zatvore usta od djela. Mi radimo, a da žele i Bihorci da rade, najbolji je pokazatelj veliki broj onih koji je iskazao interesovanje za rad u fabrici“, istakao je Mehmed Meša Adrović.

DENIS BOŽOVIĆ