OIK PETNJICA U PODNE O ŽALBAMA SDP I DEMOKRATA

Sinoć je u 20h istekao rok za dostavljanje prigovora Opštinskoj izbornoj komisiji na izborni proces u toku lokalnih izbora koji su se održali u Petnjici 26. novembra ove godine. Predsjednik Opštinske izborne komisije Petnjica, Mersad Latić kaže da su predstavnici dvije političke partije uložile prigovore koji se tiču neregularnosti na određenim biračkim mjestima. Riječ je o predstavnicima Socijaldemokratske partije i Demokratske Crne Gore.
,,Komisija će danas u 12h zasijedati, razmotriti dostavljene prigovore, zauzeti stav o njima i donijeti odluku”, kazao je Latić.
Ono što smo saznali od predstavnika SDP-a jeste da su nakon uvida u izborni materijal primijetili da postoje izvjesne neregularnosti koje se, prema njihovim riječima, moraju ispitati i ako se ispostavi da su primjedbe utemeljene, izbori na tim biračkim mjestima se moraju ponoviti.
Iz Demokratske Crne Gore su nam saopštili da su, kako kažu, pored niza neregularnosti koje su se desile u toku ovog izbornog procesa, nakon uvida u izborni materijal uočili mnogo nepravilosti a pogotovo na biračkom mjestu Savin Bor.
,,Ono što smo na tom biračkom mjestu prepoznali kao kršenje izbornog procesa je i zakonski prepoznato i mi smo uložili prigovor. Ukoliko Opštinska izborna komisija ne zauzme stav u skladu sa zakonskim određenjima  obratićemo se Državnoj izbornoj komisiji a nakon toga, u slučaju potrebe i Ustavnom sudu”, kazali su iz Demokratske Crne Gore.

SELMA ADROVIĆ