ĆEMAN: POBOLJŠAĆEMO ZDRAVSTVENU ZAŠTITU I BRIGU O STARAČKIM DOMAĆINSTVIMA

Albin Ćeman

Nosilac liste Demokrata na izborima u Petnjici dr Albin Ćeman kazao je da je zdravstvena zaštita jedan u nizu gorućih problema Petnjice.
„Nova vlast na čelu sa Demokratama u skladu sa svojim nadležnostima, stvaraće sve institucionalne, administrativne i materijalne pretpostavke za rekonstrukciju postojeće zdravstvene stanice i formiranje doma zdravlja. Iniciraćemo i aktivno se zalagati da se ostvori stanica Hitne medicinske pomoći“, kazao je Ćeman.
Demokrate obećavaju da će u dogovoru sa zdravstvenim institucijama, uložiti budžetska sredstva za obezbjeđenje svih neophodnih uslova za rad zdravstvenih punktova i stvoriti materijalne uslove za angažovanje geronto-domaćica.
„One kojima je zdravlje građana Petnjice na poslednjem mjestu, koji su unazadili naš grad do mjere da nema ni Dom zdravlja niti stanicu Hitne medicinske pomoći, otjeraćemo 26.novembra u političku prošlost“, poručio je Ćeman.

 

Iz Demokratske Crne Gore smatraju da su zbog velikog broja mladih koji su napustili i dalje napuštaju svoj zavičaj, u Petnjici dominantna staračka domaćinstva o kojima je prisutna nebriga ove vlasti, a ovo potkrepljujem činjenicom da Petnjica nema javni prevoz što otežava normalno funkcionisanje i dolaska građana Petnjice do opštinskog centra. Takođe, prisutna je nebriga prema licima sa invaliditetom kao i prema djeci sa posebnim o potrebama. Poseban problem su staračka domaćinstva, odnosno građani Petnjice imaju u zimskim mjesecima kada zbog snijega i neočišćenih puteva nisu u mogućnosti doći do ljekara, što dodatno komplikuje i pogoršava njihovo zdravstveno stanje, pa mnogi od njih umjesto da blagovremeno budu liječeni i izliječeni ostaju da se sami izbore sa bolešću i preboluju što ostavlja posljedice po njihovo zdravlje, a zdravlje je najvažnije za svakog čovjeka, ni Petnjičani nisu izuzetak! Ministarstvo zdravlja i lokalna smouprava, osim populističke priče, skoro ništa nisu uradili u rješavanju ovih problema.