ALAN ŠABOTIĆ, FUDBALSKI BISER IZ BIHORA U REPREZENTACIJI CRNE GORE DO 16 GODINA

Alan Šabotić

Alan Šabotić, petnaestogodišnji Bihorac, rođen u švajcarskom gradu Olten, dobio je poziv iz FSCG da obuče dres reprezentacije i to za uzrast do 16.godina. Alan potiče iz sportske porodice i prve fudbalske korake napravio je kod njegovog oca, Ernada Šabotića.

Mladi Bihorac igra za “Zofingen” iz istoimenog grada u Švajcarskoj, klub koji je svojevrsna ispostava ili regrutni centar velikog Bazela. Kako kaže za portal radija Ernad, Alan je od malih nogu želio da zaigra za reprezentaciju Crne Gore.

„Red, rad i disciplina, to je moj moto kao furdbalskog trenera pa i u slučaju mog sina. To mora postojati ako se želi biti uspješan. A da rezultati ne mogu da izostatu najbolje govori podatak da Alan nikada nije dobio žuti karton, a o crvenom i da ne pričamo. Sa svoje tri godine je pokazao želju i energiju za loptom i već se tada znalo kojim će putem da krene“, kaže Ernad.

Alan se trenutno nalaza na “Mercedes kupu” sa reprezentacijom Crne Gore u turskom gradu Izmir. Igra na poziciji desnog krila/napadača i ono što krasi ovog mladoh Bihorca i buduće nade crnogorske reprezentacije jeste disciplina, volja i upornost. Osim toga što je dobar sa loptom, rezultati u školi su takođe na zavidnom nivou.

„Sve ono što je potrebno kao preduslov za uspješno bavljenje fudbalom, Alan posjeduje. Samo da ga sreća posluži pa da ga povrede zaobiđu. Mlad je i što se tiče klupske karijere o tome ćemo tek da vidimo, a poziv da igra za reprezenatiju je došao u pravom momentu kao motivacija jer znamo kolika je bila njegova želja da obuče dres reprezentacije Crne Gore. Moram da se zahvalim ambasadoru u Švajcarskoj, Damiru Grboviću koji je zaslužan što je moj sin pozvan za držani tim. Dugo sam u sportu i dobro sam upoznat da postoji još dosta naše omladine koja su talentovana i koristim priliku da pozovem roditelje da podrže svoju djecu u sportu“, kaže za portal radija Alanov otac, Ernad Šabotić.

DENIS BOŽOVIĆ