TRIBINA U TRPEZIMA: MLADI SU AKTIVNI GRAĐANI

Lion Hodžić

Izvršni direktor NVO ,,Liberalni poredak” Petnjica, Lion Hodžić je za naš portal govoro o tribini ove NVO koja se danas održala u Trpezima a koja podrazumijeva trening kroz projekat ,,Mladi su aktivni građani”, a koji je podržalo Ministarstvo sporta Crne Gore.

Riječ je o projektu koji kroz usmjerene treninge omogućava mladima da razriješe svoje dileme koje se tiču učešća u  aktivnostima lokalne zajednice te davanju doprinosa kako bi se položaj mladih ljudi u ovom kraju poboljšao.

 

,,Zahvaljujem se na ukazanom povjerenju Ministarstvu sporta Crne Gore kao i predstavnicima lokalne samouprave. Današnjim treningom su obuhvaćeni i predstavnici NVO sa područja opštine Petnjica, predstavnici lokalne samouprave iz kancelarije za mlade kao i organizacije mladih svih političkih partija u Petnjici. Predavač na današnjoj tribini bio je Zdravko Janjušević, izvršni direktor NVU ,,Bjelopoljski demokratski centar”. Izražavam zadovoljstvo sto ćemo imati tako kvalitetkog predavača, koji će moći da razriješi sve nedoumice u pitanjima koji se tiču učešća mladih u razvoju svoje zajednice”, rekao je Hodžić.
On je napomenuo i to da se raduje svim sljedećim projektima ovog tipa kao i aktivnostima koje će omogućiti aktivnije učešće mladih u svim sferama društvenog života u Petnjici.

SELMA ADROVIĆ