VATRA PROGUTALA DVA PLANINSKA STANA HAJRANU HUREMOVIĆU

Požar na katunu Huremovića

Poznatom bihorskom stočaru, Hajranu Huremoviću sinoć je u Skenderskoj Kalici na Medinom brdu vartena stihija progutala dva stana i špajz.

Hajran Huremović

,,Ovaj događaj je veoma potresao i mene i moju porodicu. Stanovi su bili novije gradnje i svakog ljeta smo do jeseni tu boravili. Bili su lijepo opremljeni. Vatra je progutala sve. Između ostalog i tv, frižider, šporet…Materijalna šteta je velika“ , kaže Huremović.
On je napomenuo da je jedan stan imao 30 kvadrata, drugi 16 i špajz 12 kvadrata.
,,Imali smo sve uslove i savremenu opremljenost stanova. Još uvijek ne znamo šta je izazvalo požar ali znam da električna energija nije jer je sva instalacija uredna. Pretpostavljam da uzrok može biti samo ljudski faktor“, za naš portal je rekao Huremović.

 

Na mjestu gdje su bili stanovi ostalo je samo zgarište a na pitanje šta planira da uradi u narednom periodu i da li će graditi novi stan, rekao je da svakako planira izgradnju novog objekta.
,,Na proljeće planiram već izgradnju novog stana kako bi ponovo stvorio uslove za bavljenje stočarstvom. Ono što sada jedino mogu uraditi jeste da se obratim vladinoj komisiji za procjenu štete od elementarnih nepogoda i da sačekam ishod“, zaključuje Huremović.

SELMA ADROVIĆ