MARKOVIĆ: SLJEDEĆE GODINE RADIMO PUT DO BERANA KAO I ONAJ PREMA ROŽAJAMA

Duško Marković na otvaranju dionice puta Petnjica - Podvade

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković je otvarajući dionicu puta Petnjica – Podvade rekao da je zadovoljajn urađenim na ovom putnom pravcu. „Zaista mi je zadovoljstvo da danas svjedočim jednom ozbiljnom pregalaštvu Direkcije za javne radove, Vlade Crne Gore, lokalne samouprave i vas građana Petnjice. Svjedočimo jednom kapitalnom infrastrukturnom projektu koji je važan za ovaj kraj ali je važan za cijelu Crnu Goru. Rekli smo da ćemo Petnjicu povezati sa Beranama modernom saobraćajnicom evropskog kvaliteta. Prilazeći ovom mjestu gdje smo sada zajedno, zaista sam se divio saobraćajnici i vjerujem da nema nikakve razlike od onih koje imamo priliku da vidimo u razvijenim zemljama Evrope. Želim da prije svega čestitam direkciji na posvećenosti i na razumijevanju mojih poruka da ova dionica puta mora biti završena u roku i kvalitetan način, ali posebnu zahvalnost želim da uputim i izvođaču kompaniji Bemax za pregalaštvo, za izvođenje radova u roku kao i za kvalitet radova.

 

Vlada je uložila u ovaj projekat oko 3,5 miliona eura, i želim da kažem da ćemo već iduće godine početi sa radovima na dionici prema Beranama u dužini od 12 kilometara i 400 metara u uloženih 7 miliona eura. To svjedoči ne samo o našem opredjeljenu već i o našoj spremnosti da ono što je vaša potreba i ono što su obećanja i riječi vlade, pretvorimo konkretan rezultat. Ovo je kraj koji treba ne samo vama i vašim porodica, nego i Crnoj Gori pruži više nego što je to do sada a da bi pružili, moramo ovaj kraj da infrastrukturno razvijemo. Želim da vam saopštim da smo u budžetu za ovu godinu, planirali ne samo nastavak radova na ovoj dionici, već i za izradu projekta i početak radova u idućoj godini na regionalnom putu Petnjica – Trpezi – Kalači – Rožaje. Tako da ćemo iduće godini početi radovi i na toj dionici. Kada završimo ovu dionicu puta do Berana, kada završimo regionalni put preko Berana, Lubnica i Jezerina, vi ćete izaći na auto put i biti u prilici da stignete do Podgorice za sat i 15 minuta. Dakle, Petnjica će biti povezana sa auto putem, povezana sa centralnim dijelom Crne Gore i otvorena za svaku drugu vrsta komunikacije. Čestitam vam na ovom rezultatu, ovo je naš zajednički uspjeh i obećavam vam da će vlada zajedno sa lokalnom samoupravom i u godinama koje slijede uraditi sve da Petnjica kraj u kojem će ostajati mladi ljudi, da će Petnjica biti prosto u kojem će se dolaziti i ostajati i da Petnjica bude kraj u kojem će se lijepo živjeti u kojem će se građani Petnjice imati puni konfor za sebe za svoju porodicu i naravno na taj način doprinositi ukupnom razvoju naše države. Čestitam vam, vlada će nastaviti da bude sa vama, vlada će da nastavlja da ulaže u Petnicu i na taj način da doprinosi njenom razvoju i razvoju Crne Gore“.

Na pitanje novinara da prokomentariše navode opozicije da je zloupotrijebio službeni položaj zbog toga što u jeku predozborne kampanje dolazi u Petnjicu i otvara put, Marković je odgovorio da samo dokoni ljudi komentarišu.

„Dokonici uglavnom izmišljaju. Predsjednik vlade nije u kampanji, predsjednik vlade je na infrastrukturnom projektu u kojem je vlada uložila 3,5 miliona eura. Život u Crnoj Gori ne može da stane zbog izbora. Crna Gora treba da se razvija. U Crnoj Gori građani treba da žive bolje nego što žive danas a to je obaveza ove vlade. Prema tome, oni što prigovaraju neka se bave izborima a ova vlada će se baviti životom svojih građana i kvalitetom toga života“, zaključio je Duško Marković.

DENIS BOŽOVIĆ