AGOVIĆ: ZA SANACIJU POTOKA U CENTRU PETNJICE 150.000 EURA

Danas su otpočeli radovi na sanaciji Koraćkog potoka u dijelu koji prolazi kroz Petnjicu. Vlada Crne Gore preko direkcije javnih radova je obezbijedila sredstva u iznosu od 150.000 eura za dužinu od 200 metara, od zdravstvene stanice do rijeke Popče.

Prema riječima predsjednika opštine Samira Agovića, ukoliko vremenske prilike budu naklonjene, ova dosta problematična dionica u predviđenom roku biti završena.

„Ovaj projekat će mnogo značiti ne samo kod uređenja urbanog jezgra već će to biti nova površina koja će se osmisliti za parking i za neke druge sadržaje koji će biti od vitalnog sadržaja za našu opštinu. U donjem dijelu planiramo da predvidimo postavljanje objekata za tzv.malu privredu, kao što su kiosci i radnje itd, i to će značiti jedan novi zamajac i sa ekonomskog pogleda, tako da ćemo moći da ponudimo našim građani da se ovaj prostor iskoristi na pravi način. Vjerujem da će, kada se završi ovaj projekat, naš grad promijeniti sliku i da će aspekta bezbjednosti saobraćaja i zdravstvene zaštite“, kazao je Samir Agović, aludirajući na to da su građani zbog svoje nemarnosti često odlagali smeće u dijelu gdje se sada izvode radovi. Projektom je predviđeno da se ugrade cijevi profila 1500 i da se na početku potoka, gledano od ambulante prema Petnjici, ugrade zaštitni mehanizmi kako ne bi došlo do začepljanja. Ostaviće se i prostor i za šahte da se može uvijek intervenisat ukoliko bi došlo do začepljenja.

DENIS BOŽOVIĆ