IZBORI: DANAS ŽRIJEBANJE PARTIJA U PETNJICI

OIK Petnjica

Opštinska izborna komisija ja za danas u 18:00h zakazala žrijebanje na osnovu kojeg će se odrediti redni brojevi po kojima će izborne liste nastupiti na lokalnim izborima u Petnjici.
Predsjednik OIK, Mersad Latić, za naš portal je rekao da će se žrijebanje obaviti u prisustvu predstavnika svih potvrđenih lista.
,,Rok za dostavu izbornih lista istekao je 31. oktobra i zvanična informacija je da je potvrđeno svih osam lista koje su nam dostavljene i to:

  1. ,,BDZ-ZA ŽIVOT U BIHORU”,   
  2. ,,POZITIVNA CRNA GORA-SABAHETA NOVALIĆ-POŠTENO”,
  3. ,,ALEKSA BEČIĆ-DEMOKRATE-POBJEDE A NE PODJELE”,
  4. ,,SOCIJALDEMOKRATE-IVAN BRAJOVIĆ-DOSLJEDNO ZA PETNJICU”,
  5. ,,SDP REŠAD RASTODER-DA ŽIVI PETNJICA”,
  6. ,,PETNJICA POBJEĐUJE-DPS-MILO ĐUKANOVIĆ”,
  7. ,,BS-DOSTOJANSTVENO ZA PETNJICU”,
  8. ,,SNP-ZA DOBRO PETNJICE”.                                                                          Opštinska izborna komisija je, u skladu sa zakonom o izboru odbornika, utvrdila rok za žrijebanje kako bi se utvrdio redosled stranki na izbornoj listi. Žrijebanje će se održati danas u 18h”, rekao je Latić. On je dodao da je u opštini Petnjica upisano 6340 birača na 18 biračkih mjesta.
    ,,OIK je donijela kalendar za sprovođenje izbornih radnji koji su do sada ispoštovani. U cilju regularnog sprovođenja izbornog procesa izvršiće se i druge radnje: donošenje rješenja o biračkim mjestima, rješenja o biračkim odborima, sprovođenje obuka biračkih odbora, štampanje i pripremanje glasačkih listića…”, zaključio je Latić.
    O redosledu svih petnjičkih izbornih lista možete se informisati putem našeg portala večeras, odmah po završetku žrijebanja.                                                            SELMA ADROVIĆ