ĆEMAN: VELIKI PRITISCI NA KANDIDATE ZA ODBORNIKE

Demokratska Crna Gora održala je danas vanrednu pres konferenciju na kojoj su nosioci liste Demokrata na izborima u Petnjici i Tuzima, dr Albin Ćeman i Štjefan Camaj, upoznali javnost sa  pritiscima i drastičnim zloupotrebama koji se vrše prema kandidatima za odbornike u sve četiri opštine u kojima se izbori održavaju 26.11.2017. godine.
Kandidat Demokrata za predsjednika Opštine Petnjica, dr Ćeman, obavijestio je javnost da je direktor vrtića “Đina Vrbica” u Podgorici otpustio sa posla kandidatkinju za odbornicu u SO Petnjica, šestu na Izbornoj listi Demokratske Crne Gore.

 

„Iako je radila na određeno vrijeme, na ugovor od po mjesec dana, ništa se ni sada nije promijenilo u odnosu na okolnosti koje su i ranije postojale kada je sa njom potpisivan novi ugovor, osim jedna nova činjenica – da je kandidatkinja za odbornicu na Izbornoj listi Demokratske Crne Gore. To je očigledno bila činjenica preko koje ministar Damir Šehović, koji postavlja direktore vrtića, nije mogao da pređe. Za ministra je nečije pravo da bude biran razlog da mu ne produži ugovor o radu, kao svih prethodnih puta. A da se radi o klasičnoj političkoj odmazdi zbog iznesenog mišljenja i slobode kandidovanja da bude biran najbolji je pokazatelj okolnost da niko drugi iz kolekiva nije otpušten. O ovakvim i sličnim pritiscima koji se vrše u odnosu na naše kandidate za odbornike u sve četiri opštine u kojima se 26. novembra održavaju izbori, Demokrate su u svom jučerašnjem saopštenju obavijestile javnost. I odmah danas imamo slučaj čistog političkog otkaza i progona“, saopštio je dr Ćeman.

On je ovakvo ponašanje Šehovića nazvao skandaloznim i istakao da ono samo potvrđuje činjenicu da se strah od poraza uvukao u kosti DPSu i njegovim satelitima, da ih panika tjera na ponašanje koje ne samo da je protivpravno, već je suprostavljeno svim etičkim normama. „Ovim je potvrdio da nije ministar, već podržavalac Organizovane kriminalne grupe koji je uzurpirao poziciju ministra sa ciljem da jednoj partiji omogući realizaciju protivpravnih aktivnosti“, zaključio je dr Ćeman