AGOVIĆ: USKORO TENDER ZA PUT PODVADE-BERANE

Predstavnici lokalne uprave na čelu sa predsjednikom Samirom Agovićem, potpredsjednikom Muslijom Kalićem i samostalnim savjetnikom za javne nabavke i preduzetnišvto Alenom Pljakićem, obišli su završne radove na postavljanju trećeg sloja asfaltne površine na putu prema Podvadama. Tom prilikom je predsjednik opštine, Samir Agović izrazio zadovoljstvo kvalitetom radova i dinamikom njihovog izvođenja, ističuči da se izvode po evropskim standardima.

„Smatram da će ova investicija biti od velike važnosti za naše građane i u više navrata sam govorio o njenoj vrijednosti, a upravo se sada nalazimo na mjestu gdje planiramo da izgradimo poslovnu zonu. Znači, ovaj putni pravac će biti generator novog razvoja naše opštine i vjerujem da će, kada završimo sve ono što smo planirali kada je u pitanju saobraćajna infrasturktura, Petnjica biti povezana sa centrima kao što su Rožaje i Berane, kao i sa magistralnim putem prema Bijelom Polju. Mi nastavljamo da radimo na razvoju saobraćajne infrastrukture i upravo se ovih dana radi na izradi projektne dokumentacije za temeljnu rekonstrukciju puta Stenice – Trpezi – Kalače. Vrijednost investicije za izradu projektne dokumentacije je oko 250.000,00 EUR, a Ministarstvo saobraćaja je preko Direkcije za saobraćaj obezbijedilo potrebna novčana sredstva. Takođe, želim da napomenem da smo na dobrom putu da pronađemo i sredstva za izradu projektne dokumentacije za put Bioča – Petnjica“, kazao je Agović za portal radija Petnjica, koji je istakao da se radovi izvode i na lokalnim i prilaznim putevima, te da izvođenju radova pogoduju povoljni vremenski uslovi.

„Sa sigurnošću mogu istaći da će naši građani u mnogo povoljnijim uslovima dočekati zimske uslove nego što se to i očekivalo, jer smo danonoćno radili u protekla dva mjeseca na sanaciji svih putnih pravaca“, kazao je Agović. Kada je u pitanju nastavak radova na putnom pravcu Podvade – Berane, Agović je istakao da je ovih dana direktor Direkcije za saobraćaj Savo Parača najavio da će se vrlo brzo raspisati tender za drugu fazu.

„Sredstva su obezbijeđena u iznosu od 7.5 miliona EUR i ja se radujem nastavku tih radova jer ćemo konačno, ono što smo godinama sanjali, imati kao realnost. Samo ova dionica koja je do sada urađena i gabariti ovog putnog pravca, svakom našem sugrađaninu i prolazniku, odaju utisak da se nalazi u civilizovanom mjestu“, kaže Agović.

DENIS BOŽOVIĆ