PETNJIČKI OSNOVCI ISTRČALI JESENJI KROS, POGLEDAJTE KO JE BIO NAJBRŽI

Jesenji kros OŠ Mahmut Adrović

U dvorištu osnovne škole „Mahmut Adrović“ u Petnjici, za 144 učenika matične škole, danas je održan jesenji kros. Prema riječima direktora ove škole, Rifata Ramčilovića, u okviru nastavnog plana i programa održao se kros koji kod učenika doprinosi za razvijanje motivacionog faktora i takmičarskog duha.

Prema riječima direktora Ramčilovića i u područnim odjeljenjima istovremeno se održao kros za 44 učenika. Prema propozicijama krosa, ustanovljenim od strane profesora fizičke kulture Almira Pljakića i Vladana Folića, po dva razreda su se takmičili zajedno.

Prvo mjesto kod prvog i drugog razreda kod djevojčica uzela je Ema Kršić, drugo Ajla Muratović a treće Asija Muratović. Kod muškaraca za prvi i drugi razred, prvo mjesto zauzeo je Arnes Muratović, drugo Anid Muratović a treće Lean Ličina. Kod trećeg i četvrtog razreda, kod djevojčica najbolja je bila Elena Šabotić, drugo mjesto je pripalo Sari Muratović a treće Lejla Popara.

Kod muškaraca u kategoriji trećeg i četvrtog razreda, najbolji je bio Samin Rastoder, drugo mjesto je Edin Adrović a treći je Menil Muratović. Kod djevojčica u petom razredu prvo mjesto je pripalo Enida Šabotić, drugo mjesto Adelina Ličina a treće mjesto dijele dvije djevojčice i to Elisa Muratović i Deila Šabotić.

Od muškaraca u petom razredu, najbolji je bio Aldin Huremović, drugo mjesto je pripalo Anisu Muratoviću a treće mjesto Erduan Beriša koji dijeli treće mjesto sa Elvan Muratović.

Šesti razred kod djevojčica, najbolja je bila Adelina Muratović, drugo mjesto pripalo je Selmi Popara a treće je Merisa Ramčilović. Muškarci u šestom razredu najbolji je bio Eldin Kočan, drugo mjesto Dado Kršić a treće mjesto je pripalo Emran Rastoder.

Kod djevojčica u sedmom razredu najbolja je bila Esija Kožar, drugo mjesto je Ermina Kočan a treća je Šejla Ramčilović. Muškarci u sedmom razredu najbolji je bio Armin Ličina, drugo mjesto je Elmin Huremović a treće mjesto je uzeo Mirel Latić.

U osmom razredu kod djevojčica najbolja je bila Idana Kočan, druga je bila Elma Huremović a treće mjesto je uzela Lena Korać, dok je kod muškaraca najbolji bio Elvin Ličina, drugo mjesto je Elsan Muratović a treće mjesto dijele Ajsel Ramčilović i Hajrudin Rastoder.

U devetom razredu najbža na cilj je bila Edina Kočan, drugo mjesto je pripalo Almina Ličina a treća je bila Hajrija Halilović, dok je kod muškaraca najbrži bio Dženis Ramdedović, drugo mjesto je Sanel Kočan a treće mjesto je pripalo Alan Kočan. Direktor škole Rifat Ramčilović je uručio diplome svim pobjednicima na jesenjem krosu.

DENIS BOŽOVIĆ