BIHORSKI PČELARI NA SAJMU U BEOGRADU

Pčelari iz Petnjice

Opština Petnjica, zajedno sa Uduženjem pčelara “Bihor” uspjeli su da i ove godine organizuju posjetu 43. Međunarodnom sajmu pčelarstva  „Tašmajdan“  Beograd. Pčelari iz Petnjice, njih 20-ak imalo je priliku da na jednom mjestu sagledaju nivo razvoja ove grane poljoprivrede zasnovane na nauci, inovacijama i istraživanjima. U sklopu sajamske ponude važno mjesto zauzimala je opema u pčelarstvu, kao i razni proizvodi od pčela.

Udruženja pčelara Bihor sa projektom kojim je aplicirala kod Opštine , a tiče se nabavke opreme u pčelarstvu, ostvarilo je određena novčana sredstva, tako da je ovo bila prilika da predsjednik udruženja svojim članovima predoči šta je to od opreme neophodno za bolje funkcionisanje ovog udruženja. 

Raduje činjenica što su grupu posjetilaca većim dijelom činili mladi pčelari iz ovog kraja. Kolika je želja za bavljenje ovom granom poljoprivrede govori i to da je među pčelarima iz Petnjice sajam posjetio i jedan od najstarijih pčelara ovog kraja, a možda i šire, Zito Adrović koji ima 85 godina.

Reakcije i utisci pčelara su jako pozitivni i većina je izrazila želju da i iduće godine posjete najveći sajam pčelarstva u regionu.

Predsjednik udruženja Sabro Ramčilović zahvalio se je opštini Petnjica koja pomaže ovo udruženje. 

DENIS BOŽOVIĆ