RAMDEDOVIĆ NA DESETIM NACIONALNIM IGRAMA SPECIJALNE OLIMPIJADE

Denis Ramdedović

U organizaciji Specijalne olimpijade Crne Gore i OŠ “Ilija Kišić” iz Zelenike, održane su jubilarne desete NACIONALNE IGRE SPECIJALNE OLIMPIJADE.
Ovaj trodnevni dogadjaj kao i svih prethodnih 10 godina organizovan je u opštini Herceg Novi i to u periodu od 13-15.10.2017 godine.
Iz Petnjice je na ovim igrama prisustvovao Denis Ramdedović, predsjednik NVU ,,Lica sa invaliditetom” iz Petnjice.
,,Na ovim igrama je prisustvovalo preko 150 učesnika, sportista Specijalne olimpijade, trenera i volontera kao i stručnih lica za rad sa osobama sa intelektualnim smetnjama. Organizovana su takmičenja u: atletici, stonom tenisu, fudbalu i pikadu. Na ovim Nacionalnim igrama učesnici su bili iz 10 opština, Podgorice, Cetinja, Nikšića, Pljevalja, Berana, Petnjice, Plava, Bara, Bijele i Herceg Novog”, rekao je Ramdedović.
On je na ovom takmičenju osvojio dvije srebrne medalje, jednu u brzom hodu a drugu u pikadu.
,,I ove sportske igre su bile veoma značajne. Dvodnevni boravak je bio ispunjen pored takmičarskih i drugim aktivnostima. Imali smo oktugli sto na temu ,,Inkluzije osoba sa posebnim potrebama” kao i raznovrstan zabavni program”, zaključio je Ramdedović.
Ove jubilarne 10 Nacionalne Igre Specijalne olimpijade su organizovane od sredstava dobijenih od Vlade Crne Gore i to od: konkursa Igara na sreću – Minstarstvo Finansija; Ministarstva sporta i Ministarstva prosvjete.

SELMA ADROVIĆ