ZK „BIHOR“ ULAŽE U SPORT I KULTURU: FUDBALERI, HVALA VAM

ZK „Bihor“ iz Luksemburga, još od samog začetka ovoga udruženja posebnu pažnju posvećuje sportu i kulturi. Nije to ostalo nezapaženo ni u Luksemburgu, a ni u zemlji porijekla većine članova ovoga udruženja – Crnoj Gori.
Na tradicionalnoj smotri fudbala koja se juna svake godine održava na sportskim terenima grada Cesanža i gdje učestvuje oko šezdesetak ekipa doseljenika iz raznih zemalja svijeta u Luksemburg, ekipa ZK „Bihor“ sa svojim selektorima Mustafom Muhovićem i Tufom Čivovićem, skoro svake godine osvaja prvo ili, najmanje, drugo mjesto. Tako je i bilo i ove godine kada se ova ekipa istinskih sportista popela na pobjednički tron.
To je veliki uspjeh, i, svjesni toga, u ZK „Bihor“, odlučili su da 14. 10. ove godine, u Centru za kulturu u Rumelanžu, organizuju zabavno veče u čast njihovih pobjeda.
Sala je bila ispunjena do zadnjeg mjesta, a za ovu priliku angažovan je i folk-pjevač Mirsad Taraniš, koji je, ovim povodom, doputovao iz Crne Gore.
Nastupilo je KUD „Evropa“ i spltom narodnih igara sa prostora Balkana još jednom cijelu salu diglo na noge.
U svom pozdravnom govoru, Esko Halilović, predsjednik UO ZK „BIHOR“ je, između ostalog, naglasio:
“ZK „BIhor“ daje sve od sebe kako bi na polju sporta i kulture postizali što zapaženije rezultate i time bili prepoznati kako u Luksemburgu tako i u zemlji porijekla”, rekao je Halilović i dodao:
“Sa ponosom ističem da ZK „Bihor“ ima sjajnu ekipu fudbalera, koja, iz godine u godinu, donosi klubu i doseljenicima iz Bihora i cijele Crne Gore – velike radosti.
Skoro da nije bilo ozbiljnije fudbalske smotre, gdje naš tim, na čelu sa istinskim sportskim entuzijastama Mustafom Muhovićem i Tufom Čivovićem, nije osvojio pehar za prvo mjesto, a uz to i svima nama priredio veliku radost.
To nije malo i ja im se u ime kluba i u svoje lično ime od srca zahvaljujem.
Hvala vam momci, istinski sportiste, pokazali ste kao se fer i sportski dolazi do velikih pobjeda. Od vas treba učiti. Ovo veče je u vašu čast; u čast svih vaših majstorija na terenu; u čast vaših i naših pobjeda.
I hoćemo da vam poručimo da ćemo uvijek biti uz vas”, rekao je na kraju predsjednik Halilović.
Slavlje je, na zadovoljstvo prisutnih, potrajalo do duboko u noć .

F. S.