ŠEHOVIĆ U PETNJICI: DOGOVORENO OBNAVLJANJE ŠKOLSKE INFRASTRUKTURE

Šehović sa opštinskim čelnicima

Danas je Petnjicu posjetio ministar prosvjete Damir Šehović  koji je obišao Srednju mješovitu školu i Osnovnu školu „Mahmut Adrović“  i tom prilikom održao radni sastanak sa direktorima osnovnih škola sa područja Petnjice i direktorom Srednje mješovite škole.

Nakon toga, ministra je primio predsjednik opštine Samir Agović. 

Prema riječima Agovića, na sastanku su otvorena pitanja sa kojima se susreću građani Petnjice kada je riječ o obrazovanju.

„Razgovarali smo o školskoj infrastrukturi i o potrebi osnivanja vrtića, o problemu prevoza učenika kao i o tome kako i na koji način podići kvalitet obrazovanja u našoj sredini. Mislim da je ministar i njegov tim pokazali spremnost da rešavamo ova pitanja na način što ćemo postaviti prioritete i imati rešenja koja će biti na kratkoročni, sredjeročni i na duži rok. Ovo je bila dobra prilika i da se zahvalimo ministru na podršci. Tražili smo od ministra da sa ministrom sporta nađe rešenje kako bi školska sala u osnovnoj školi bila adaptirana. On je pokazao spremnost da zajedno nađemo sredstva kako bi taj objekat bio adaptiran“, istakao je Agović.

On je dodao da je ministar iskazao spremnost za izgradnjom novih škola posebno na području Bora, gdje postoji mogućnost da lokalna uprava, dva ministarstva sa jednom stranom ambasadom izgrade školu. Ministar je najavio i rekonstrukciju osnovne škole u Tucanjama.

Ministar Šehović je iskazao zadovoljstvo što je mogao da iz prve ruke čuje probleme vaspitno – obrazovnih ustanova sa teritorije opštine Petnjica.

„Utvrdili smo prioritete i već dogovorili naredne korake kada je riječ o obnavljanju školske infrastrukture u pojedinim školama na teritoriji opštine Petnjica. Zajedno smo tretirali problem prevoza učenika i čini mi se da smo na dobrom putu da u komunikaciji sa direktorima obrazvonih institucija na teritoriji opštine, riješimo ovaj problem i na zadovoljstvo i učenika i nastavnog kadra koji su angažovani u školama u samoj Petnjici. Takođe, moram istaći zadovoljstvo što smo definisali redosled koraka koji bi morali da preduzimamo u vezi sa obnavljanjem fiskulturne sale na teritoriji opštine i čini mi se da ćemo vrlo brzo u komunikaciji sa ministarstvom sporta i opštinom Petnjica, taj problem riješiti na kvalitetan način“, istakao je Damir Šehović. On je dodao da je ministarstvu prioritet otvaranje vrtića u Petnjici i da će se analizirati modeli koji bi u skorijem roku rezultirao time da veći broj djece  sa područja opštine Petnjica pohađa predškolsku ustanovu.

DENIS BOŽOVIĆ