RAMČILOVIĆ: ŠEHOVIĆ ĆE POMOĆI DA ADAPTIRAMO FISKULTURNU SALU

Šehović i Ramčilović

Ministar prosvjete, Damir Šehović je danas posjetio Petnjicu i tom prilikom razgovarao sa čelnicima opštine kao i direktorima petnjičkih škola. Ministar je između ostalih razgovara i sa Rifatom Ramčilovićem, direktorom  OŠ ,,Mahmut Adrović”.
,,Direktori svih osnovnih škola iz Petnjice kao i direktor srednje mješovite škole su sa ministrom razgovarali o svim prioritetnim stvarima koje u narodnom periodu treba unaprijediti. Svi očekujemo da se dogovorene aktivnosti realizuju u što kraćem roku. Što se tiče osnovne škole u kojoj sam ja direktor, kao prioritetnu aktivnost sam naveo adaptaciju fiskulturne sale koja ima 600 metara kvadratnih, a koju koriste kako učenici osnovne i srednje škole tako i fudbaleri Fudbalskog kluba iz Petnjice u toku zimskog perioda. Kod ministra smo naišli na želju i spremnost da pomogne Petnjici kako bi se obrazovne ustanove opremile neophodnim inventarom i neophodnim nastavnim sredstvima kako bi se obrazovanje u našoj opštini i državi podiglo na najvisočiji nivo”, istakao je Ramčilović.
On je dodao da je ministar u današnjoj posjeti obišao prostorije petnjičke osnovne škole i ustanovio da se radi o jednoj ustanovi koja je opremljena savremenim nastavnim sredstvima i opremom i u kojoj se nastavni plan i program realizuje uspješno i u skladu sa zakonom.
,,Ono što bih istakao kao nedostatak i kao moju žal je to što škola nema veći broj učenika kako bi se prostorni kapacitet koji posjedujemo aktivno koristio. Kvalitet nastave je na veoma visokom nivou jer mi posjedujemo brojne kabinete: za informatiku, hemiju, engleski jezik”, zaključio je Ramčilović.

SELMA ADROVIĆ