USKORO LOVAČKI DOM U PETNJICI

Lovački dom

Sezona lova je zvanično otvorena 1. oktobra ove godine, saopštio nam je predsjednik Lovačke organizacije, Zeno Rastoder. On je rekao da je povodom toga održana i manifestacija na kojoj je prisustvovao veliki broj ljudi kako iz Petnjice, tako i iz okružena i dijaspore.

Sa početka sezone lova 2017.

,,Manifestacija je bila veoma uspješna i mi kao organizatori smo veoma zadovoljni. Naša organizacija ima mnogo članova, oko 120. Na manifestaciji povodom otvaranja lovne sezone prisustvovalo je njih 90. Tog dana smo imali organizovano i takmičenje u streljaštvu iz pištolja i lovačkog karabina. Učestvovalo je njih 60. Atmosfera je bila veoma prijatna a učesnici veoma zadovoljni”, rekao je Rastoder.

Na pitanje koje divljači su najzastupljenije na našim krajevima, Rastoder je kazao da je to srneća divljač, a pored nje imamo i drugu: lisica, zec, divlja svinja, mrki medvjed, vuk…

,,Ono što bih posebno istakako kao značajno  za našu organizaciju jeste i izgradnja lovačkog doma. Lovački dom se gradi od sredstava članova naše organizacije i on će doprinijeti da ova organizacija bude jos aktivnija i da se naši članovi još više druže čemu i stremimo. Dakle, druženje i rekreacija. Zahvaljujući tome mi važimo i za jednu od najorganizovanijih lovačkih organizacija na sjeveru”, istakao je Rastoder.

Za sljedeću sezonu je takođe najavio takmičenje iz lovačkih karabina.

SELMA ADROVIĆ