POSLJEDICE SUŠE: LOKALNA UPRAVA ISPORUČILA GRAĐANIMA PETNJICE 128.000 LITARA VODE

Petnjica, pogled iz vazduha.

Ljetnje suše ispraznile su veliki broj bunara i ugasile dosta izvora, pa neka domaćinstva u petnjičkoj opštini nemaju vode za piće. Zato je lokalna uprava sa na zahtjev građana dopremala vodu do kuća.

„Speijalizovanim vozilom dopremamo vodu sa glavnog gradskog vodovoda domaćinstvima koja su ugrožena i koja ovih dana zbog sušnog perioda nemaju vode. Znajući da građani žive u dosta teškoj ekonomskoj situaciji, odlučili smo da svim ugroženim domaćinstvima dopremimo po jednu cistijernu vode. Najviše građana se javlja sa područja MZ Javorova, MZ Kalica, MZ Johovica i MZ Tucanje. Nastavićemo i dalje da distribuiramo vodu na ovaj način sve dok budemo imali kapaciteta za to, odosno, sve dok budu pristizali zahtjevi za pomoć. Međutim, moram napomenuti da se izlažemo priličnom utrošku ggoriva i da ne smijemo sve zalihe potrošiti kako ne bi ugrozili rad službe zaštite i spašavanja“, izjavio je za portal Radija Petnjica, predsjednik Samir Agović.

Do sada su građanima isporučene 32 cistijerne sa po 4 000 litara vode, što čini da je lokalna uprava ukupno isporučila 128.000 litara vode za piće.

DENIS BOŽOVIĆ