AGOVIĆ DONIO BOD UNIONU

Alen Agović

U sedmom kolu druge Luksemburške lige, Union 05 u gostima je igrao neriješeno sa Muhllenbachom 1:1 golom Bihorca Alena Agovića!!!
Bio je to praznik fudbala. Sastale su se ekipe koje predvode ljudi sa prostora Sandžaka. Domaća ekipa Mersada Dragolovčanina iz Novog Pazara i Uniona kojeg vodi Bihorac Mersudina Mita Ličina.
Pred oko 400 navijača u derbiju sedmog kola ekipe su podelile bodove na kraju na semaforu je stajalo 1:1. Obje ekipe su imale po jedno poluvrijeme, Union je bio bolji u prvom dok je drugo pripalo domaćoj ekipu.

Počelo je zustro sa obje strane ali je dvadesetom  minutu Union preuzeo igru u svoje ruke i stvario dvije dobre šanse za gol preko, danas najboljeg pojedinca, Alena Agovića. Treća prilika krunisana je golom i to 41. minutu. Na centaršut sa lijeve strane koji je uputio Annas Amar, na pravom mjestu se našao Agović, koji je glavom zakucao loptu u mrežu. Sa tim rezultatom se otišlo na odmor. U drugom poluvremenu domaćini preuzimaju igru i u 65. minutu poravnavaju rezultat na 1:1.

Trener Uniona Yannick Leroy:

Bio je ovo dobar meč u kojoj je  svakoj ekipi je pripalo po jedno poluvrijeme. Dižemo polako formu, igramo sve bolje i  igrači su danas respektovali sve što smo se dogovorili. Zadovoljni smo bodom. Sad predstoji pauza od dvije sedmice zbog obaveza reprezentacije koji ćemo iskoristiti da se još bolje uigramo za sledeći meč koji se igra 15. oktobra protiv Hesperanga. Zahvaljujem se našim navijačima koji su došli u velikom broju da nas podrze.