PENZIONERI PETNJICE NA SPORTSKIM IGRAMA U ULCINJU OSVOJILI TRI ZLATA

Penzioneri Petnjice

Gost Jutranjeg programa Radija Petnjica bio predsjednik Udruženja penzionera Petnjica, Bećo Šabotić. Povod njegovog gostovanja jeste učešće predstavnika Udruženja penzionera Petnjica na sportskim igrama Saveza udruženja penzionera Crne Gore koje su se održale prošlog vikenda u Ulcinju.

,,Čast mi je što je i ove godine naše udruženje, koje važi za  relativno malo, osvojilo značajne nagrade na sportskim igrama. Ove godine smo osvojili tri zlatne medalje a učestvovalo je nas petoro. Prošle godine je učestvovalo takođe nas petoro a osvojili smo ukupno pet medalja, četiri zlatne i jednu srebrnu. Ovo je jako značajno za nas i veoma smo ponosni na postignute rezultate”, istakao je Šabotić koji je i sam sportski veoma aktivan i dobitnik brojnih medalja i još mnogobrojnijih priznanja.

On je ovom prilikom poslao poruku i svim mladim ljudima.

,,Želim da skrenem pažnju svim mladim ljudima da se što više bave sportskim aktivnostima i da povećuju pažnju zdravim stilovima života a da se što manje bave porocima koji ih danas vrebaju na svakom ćošku. Prije svega mislim na one koji negativno utiču na zdravlje. Dakle, što manje interneta i drugih poročnih aktivnosti, a što više sporta”.

On je u našoj emisiji govorio i o drugim aktivnostima  koje je ovo udruženje sprovelo u minulom periodu, od samog osnivanja pa do danas.

,,Danas naše udruženje broji oko 650 penzionera i mi smo im veoma posvećeni kroz različite aktivnosti i vidove pomoći. Ne mogu a da ovom prilikom ne istaknem podršku petnjičke lokalne samouprave na čelu sa predsjednikom Samirom Agovićem i njegovim saradnicima. Takođe, moram pomenuti i Mehmeda Adrovića koji nam kroz svoju firmu ,,Simon Voyages” pruža usluge prevoza kada god nam je to potrebno. S obzirom da naši penzioneri u prosjeku imaju najniža primanja, to nam je od veoma velike pomoći u sprovođenju aktivnosti”, rekao je Šabotić.

Šabotić je pomenuo i kriterijume za dodjelu jednokratne pomoći koja je namijenjema penzionerima.

,,Ovdje je riječ o pomoći koja se dodjeljuje prema određenim kriterijumima. Dakle, prvi od njih bi bio da je penzioner podstanar, da je lošeg zdravstvenog stanja, da od penzije živi više članova porodice, da je penzija niska ili da je opšte imovinsko kao i imovinsko stanje porodice loše. Mi, u saradnji sa predsjednicima Mjesnih odbora, vodimo računa o svim ovim kriterijumima kao i o podjednakoj zastupljenosti ljudi iz svih mjesnih odbora”, zaključio je Šabotić.

SELMA ADROVIĆ