IZBORI 2017: U PETNJICI 87 BIRAČA MANJE NEGO NA PARLAMENTARNIM IZBORIMA 2016.

Na lokalnim izborima u Petnjci  koji će biti održani 26. novembra, pravo glasa ima 6.240 građana. Broj birača u biračkom spisku po kome su održani prethodni izbori 16. oktobra prošle godine bio je 6.327, a sada ih je 87 manje.

Na lokalnim izborima na Cetinju, pravo glasa ima 14.419 građana, što je 196 manje u odnosu na prošlogodišnje izbore, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova MUP.

“Broj birača u biračkom spisku u prijestonici po kome su održani prethodni izbori 16. oktobra prošle godine je 14.419, a za lokalne izbore 25. septembra iznosi 14.223”, kaže se u saopštenju.

I lokalni izbori u opštinama Mojkovac i Petnjica biće održani 26. novembra.
Kako se navodi, broj birača u biračkom spisku u Opštini Mojkovac po kome su održani prethodni izbori 16. oktobra prošle godine je 7.206.
“U biračkom spisku 25. septembra u Opštini Mojkovac je 7.141 birača”, saopšteno je iz MUP-a.

Iz MUP-a su rekli da birač uvid u birački spisak može ostvariti svakim radnim danom (od ponedjeljka do petka), od osam do 14 sati.
“Uvid u birački spisak se vrši lično, na šalterima filijala Cetinja, Mojkovca i Petnjica, uz važeću ličnu kartu ili putnu ispravu (pasoš)”, kaže se u saopštenju.
Birač može, kako se navodi, prilikom neposrednog uvida, zatražiti promjenu podataka upisanih u birački spisak.
Birač može izvršiti uvid u birački spisak i direktno, preko internet portala www.biraci.me.
Kako su naveli, s obzirom na to da je tačnost adrese na kojoj građanin živi važna za tačnost biračkog spiska, na portalu je ostavljena mogućnost podnošenja elektronskog zahtjeva za promjenu adrese u okviru opštine.