PETNJICA: NA KONKURS ZA PREVOZ ĐAKA PRIJAVILA SE SAMO JEDNA FIRMA

Na konkurs za prevoza đaka u Petnjici prijavila se samo firma ,,Simon voyages”, saopštili su Radiju Petnjica službenici iz opštine.
,,Na konkurs koji je bio otvoren do 7. septembra se prijavila firma Simon Voyages ali samo za jednu liniju i to Savin Bor – Petnjica. Riječ je o liniji koja već postoji kao ustaljena”, rekla nam je Anita Muhović, samostalna savjetnica za saobraćaj u Opštini Petnjica.
Još ranije u razgovoru sa jednim od radnika menadžmenta Simon Vojages-a, Šefketom Adrovićem saznali smo da je jedan od razloga neprihvatanja raspisanog tendera loša saobraćajna infrastruktura.
,,Saobraćajna infrastruktura u Petnjici je jako loša, pogotovo na pojedinim dionicama koje su tenderom predviđene, a koje zbog navedenog razloga ne možemo prihvatiti. Takve dionice su za autobuse nepristupačne”, naveo je Adrović
Iz firme ,,Euro Šuntić” su kazali da nisu razmišljali o mogućem učešću na ovaj tender.
,,Već duži niz godina unazad za prevoz petnjičkih učenika je bila zadužena firma Mehmeda Adrovića. Računamo da će tako i ove godine biti pa ne nalazimo za shodno da učestvujemo u tom konkursu”, kazali su iz ove firme.
Što se tiče cijene pretplatničke karte, ona se, prema riječima Šefketa Adrovića neće mijenjati već ostati ista kao i prošle godine, odnosno za srednjoškolce i studente će iznositi 35 eura.
Napominjemo i da će Ministarstvo prosvjete u saradnji sa školama obezbijediti popust za pretplatničke karte i to u iznosu od 20 odsto za srednjoškolce, 40 za osnovce i 50 odsto za lica sa invaliditetom.

SELMA ADROVIĆ