PETNJICA PRVI PUT NA SPORTSKIM IGRAMA

Petnjica na sportskim igrama

Proteklog vikenda u Čanju su završeni XV Sportsko-rekreativni susreti prosvjetnih radnika Crne Gore, koji su okupili 520 učesnika iz svih opština naše države. Svečanom otvaranju prisustvovao je ministar prosvjete Damir Šehović kao i zvaničnici opštine Bar. Susrete u Čanju organizuje Sindikat prosvjete u saradnji sa Ministarstvom prosvjete  Crne Gore. Na ovom susretu prvi put je učestvovao i sindikat prosvjete Petnjica.  Učesnici susreta takmičili su se u preko 20 sportskih disciplina, u muškoj i ženskoj konkurenciji, individualnim i ekipnim sportovima. Među najatraktivnijim su mali udbal, odbojka na plaži, streljaštvo, pikado, navlačenje konopa, bacanje kamena…

Pored takmičarsko-rekreativnog karaktera, cilj susreta je da kroz druženje i igru prosvjetni radnici razmjenjuju znanja i unapređuju svoj obrazovnovaspitni rad.

Sindikat prosvjete Petnjica takmičio se u pet disciplina. Ekipa u šahu je zauzela sedmo mjesto, dok je ženska ekipa u disciplini streljaštvo zauzela šesto mjesto. Fudbaleri i odbojkaši su bili na osmom mjestu.

Učešće na ovogodišnjim sportsko-rekreativnim susretima prosvjetnih radnika Crne Gore Sindikatu prosvjete Petnjica omogućila je opština Petnjica, na čelu sa predsjednikom opštine  Samirom Agovićem i njegovim saradnicima koji su sponzorisali kompletnuopremu ekipi Sindikata prosvjete Petnjica, na čemu su im članovi sindikata prosvjete Petnjica veoma zahvalni jer su imali priliku da po prvi put predstavljaju svoju opštinu kao jednu od najmlađih učesnika ovih susreta.

SELMA ADROVIĆ