FILIJALA MUP-A U PETNJICI: U TOKU LJETA 800 ZAHTJEVA ZA ZAMJENU LIČNIH DOKUMENATA

Filijala MUP-a u Petnjici

Filijala za građanska stanja i lične isprave Petnjica počela je sa radom 22. juna ove godine u Petnjici. Nakon nešto više od dva mjeseca, od kako je ova ustanova na raspolaganju građanima Petnjice, utisak je da je opravdala očekivanja i olakšala funkcionisanje.

“Građani konačno imaju priliku da ostvaraju potrebe koje su u nadležnosti ove ustanove ovdje, u svojem mjestu. Veoma smo zadovoljni, a vjerujem da su i građani Petnjice kojima je sada obavljanje potreba, kao što je vađenje ličnih isprava, prijavljivanje dostupnije i umnogome lakše nego dok su morali to raditi u beranskoj ustanovi, prije svega zbog udaljenosti”, istakao je Esada Zverotić koji je samostalni savjetnik ove filijale.

Filijala za građanska stanja i lične isprave u Petnjici za sada pored samostalnog savjetnika, Esada Zverotića, zapošljava još tri službenika.

U Filijali kažu da su tokom ljeta imali pune ruke posla.

,,S obzirom na to da kod nas ljetnja sezona daje veću živost cijeloj opštini to se odrazilo i na ovu ustanovu. U toku ljeta smo imali veliki broj stranki koje ne žive ovdje, odnosno, koji su naša dijaspora. Najčešći zahtjevi koje su oni podnosili su oni koji se tiču zamjene ličnih dokumenata: lične karte, pasoša i vozačke dozvole. Samo u toku ljeta je ova filijala imala oko 800 zahtjeva za zamjenu ličnih dokumenata (294 ličnih karti, 415 pasoša i 63 vozačkih dozvola)“, rekao je Zverotić.

On je dodao da je pored ovih bilo još mnogo zahtjeva druge vrste, kao što su: odobrenje i produženje oružnih listova, vađenje izvoda iz registra rođenih, umrlih i registra državljana kao i prijave rođenja, prijave smrti i vođenje biračkih spiskova. Takođe, imali su i veliki broj zahtjeva za registrovanje motornih vozila.

,,Uzimajući u obzir sve ovo navedeno, moram da istaknem zadovoljstvo našim dosadašnjim radom kao i radom služnenika MUP-a u Petnjici te funkcionisanjem komplete ustanove koja je veoma dobro opremljena”, zaključio je Zverotić.

Samir Garčević, nije krio zadovoljstvo funkcionisanjem Filijale u Petnjici.

,,Veoma smo zadovoljni radom ove ustanove i moram da kažem da je ovo od velikog značaja za naše građane. Imamo mogućnost da se naše potrebe ovdje servisiraju tako da ne moramo ići van naše opštine”, istakao je Garčević koji je takođe opštinski službenik.

SELMA ADROVIĆ