BD FOND RASPISAO KONKURS ZA STUDENTSKE STIPENDIJE

BD FOND

Bošnjačko donatorski fond (BD fond) iz Luksemburga je i ove godine raspisuje konkurs za dodjelu stipendija studentima. Podsjećamo da je riječ o studentima koji potiču iz porodica koje imaju materijalnih problema, odnosno studentima čiji su roditelji nezaposleni ili su bez jednog ili oba roditelja.
Svi zainteresovani studenti moraju priložiti sljedeća dokumenta:
– Potvrdu o upisu;
– Potvrdu o školskom uspjehu u protekloj godini;
– Potvrdu o poslovnom i imovinskom stanju roditelja;
– Kratku biografiju studenta;
– Zahtjev sa brojem telefona e-mail adresom i brojem žiro računa.
Potrebna dokumentacija se može predati svakog radnog dana u Petnjici, ovlašćenom licu Enveru Rastoderu, do 30 septembra. Pozeljno je da student zahtjev i dokumenta preda lično.
Razgovarajući sa Enverom Rastoderom saznali smo da broj stipendija nije ograničen već da se određuje na osnovu prioriteta.
,,Prethodnih godina smo obezbjeđivali oko deset stipendija svake godine, pretpostavljamo da će i ove godine biti tako. Ono što želim da poručim zainteresovanim studentima odnosno studentima koji zadovoljavaju kriterijume za ovaj konkurs, jeste da predaju svoja dokumenta i da ako postoje realne šanse da dobiju ovu stipendiju, mi ćemo svakako izaći u susret. Takođe, ovom prilikom želim da se, u svoje ime kao i ime prethodnih stipendista, zahvalim BD fondu na ovako humanoj akciji koja je za nas u Petnjici od veoma velikog značaja“, poručio je Rastoder.
On je dodao da je ova stipendija kao i sve druge studentske, odnosno da se uplaćuje 10 mjeseci godišnje. Za sve dodatne informacije, studenti i njihovi roditelji se mogu obratiti na broj telefona 069/499-706.

SELMA ADROVIĆ