MEVLUDIN MELE KADIĆ DONIRAO 1.000 EURA ZA PORODICU HUREMOVIĆ

Kuća Huremovića

Ugledni bjelopoljac, Mevludin Mele Kadić donirao je 1.000 eura porodici Admira Huremovića za kupovinu krave.

Kadić je iz medija saznao za porodicu Huremović i njihovu tešku ekonomsku situaciju i obavijestio petnjičku lokalnu upravu o svojoj namjeri tako da je danas, uoči Kurban Bajrama, došao sa svojim prijateljem iz Bijelog Polja, gospodinom Drndarom i opredijelo novac u ime svoje i svoje porodice za Bajrasku hediju.

Porodica Kadić je poznata po svojoj humanosti i ovo je još samo jedan u nizu njihovih humanih gestova. Uoči svakog Bajrama, Mele Kadić pronađe porodicu kojoj je pomoć potrebna i na taj način pokaže svoju merhametnost i spremnost da pomogne ugroženim porodicama. Sedmočlanoj porodic Huremović ova pomoć će biti itekako značajna.

“Ovaj gest je naišao na veliko poštovanje od svih ljudi kao i nas iz lokalne uprave, stoga se u ime lokalne uprave, u svoje lično ime kao i u ime porodice, zahvaljujemo ovom dobrom i plemenitom čovjeku, a porodici će značiti mnogo jer će djeca imati bezbrižnije školske dane. Svako jutro će imati svježi doručak obogaćen mlečnim proizvodima”, istakao je predsjednik opštine Samir Agović nakon što je saznao za odluku gospodina Kadića.

D.B.