KALAČ: U PETNJICI ĆEMO BITI DIO PARLAMENTA

Hazbija Kalač

Bošnjački narod skupo plaća podršku Bošnjačkoj stranci jer nijedno od vitalnih pitanja, za koje se ova partija zvanično zalaže, nije ostvareno, rekao je u intervjuu za “Dan” čelnik Bošnjačke demokratske zajednice (BDZ) Hazbija Kalač. On je najavio da će BDZ nastupiti na izborima u Petnjici. Kalač je rekao da se BS hvališe nekakvim ostvarenjima, a u stvari, radi se o ciljevima koji su ostvareni samo zato jer su se poklapali sa ciljevima DPS-a.

“Napredak u evrointegracijama, ulazak u NATO, prije toga, povratak statusa opštini Petnjica i Gusinje, sve su to bili ciljevi i zalaganja DPS-a. Ciljevi koji nijesu prisutni u programu DPS-a su daleko od ostvarenja – kaže Kalač.

Hoće li BDZ učestvovati na jesenjim lokalnim izborima, i ako hoćete, u kojim opštinama ćete predati listu?

“Bošnjačka demokratska zajednica nosi naprednu političku ideologiju koja se neće i ne može ugasiti. Mi smo promoteri politike pomirenja među balkanskim narodima – politike koja, prije svega garantuje nepovredivost granica i državnu stabilnost svih balkanskih naroda i država. Naša politička platforma je civilizacijski iskorak Bošnjaka Crne Gore u pravcu afirmacije stvarnih vrijednosti ovog naroda, njegovog kulturnog, naučnog i političkog susreta sa balkanskim i drugim evorpskim narodima, na ravnopravnim osnovama. Mi nijesmo nastali preko noći, kao izraz nekih kratkoročnih interesa, već kao realna potreba Bošnjaka za politikom punog afirmiteta. Put povratka stvarnih predstavnika Bošnjaka u parlamentarni život je neminovnost, koja je sporija, ali i kvalitetnija. BDZ je programirana na duži rok, i ne povlači ishitrene i panične poteze. Na jesenjim izborima BDZ će učestvovati u Petnjici, gdje očekujemo sticanje parlamentarnog statusa.

IZVOR – “DAN”