OPŠTINA UPUTILA JAVNI POZIV ZA NABAVKU SADNICA ŠLJIVE I LIJESKE

Opština Petnjica

Opština Petnjica je uputila Javni poziv za nabavku sadnica šljive i lijeske.

1. Podsticajna sredstva za nabavku sadnica šljive

Podrška se daje za podizanje zasada površine 0,5ha sa pravougaonim sistemom sadnje međurednog rastojanja 4x3m (600 sadnica po ha). Površine se mogu sabirati za ostvarivanje prava na ovu mjera a maksimalan broj parcela je ne više od 3. Visina podrške za ovu mjeru je 70%, a odnosi se na 7 poljoprivrednika koji ostvare pravo. Cijena sadnice koju će Opština refundirati iznosi 2,50 eura. Prednost će imati nezaposlena lica, poljoprivredni tehničari i inženjeri.

2. Plantažni zasadi lijeske

Opština je u ovoj godini izdvojila novčana sredstva u iznosu od 1 701 euro za zasnivanje zasad pod lijeskom. Podrška se daje za podizanje zasada površine 0,25ha sa pravougaonim sistemom sadnje međurednog rastojanja 4x5m ( 500 sadnica po ha). Visina podrške za ovu mjeru je 70%, a odnosi se na 5 krisnika. Cijena sadnice koju će Opština refundirati iznosi 3,50 eura

PODNOŠENJE ZAHTJEVA I POTREBNA DOKUMENTACIJA

a) za podsticajna sredstva za nabavku šljive od 21.08. do 11.09.2017.god.
b) za plantažne zasada ljijeske 21.08. do 11.09.2017.god

Da bi ostvario pravo na podsticajna sredstva poljoprivredni proizvodjač uz zahtjev mora
priložiti i sledeću dokumentaciju:
• Zahtjev za podršku
• fotokopiju lične karte
• dokaz o vlasništvu ili korišćenju zemljišta (posjedovni list ne stariji od 6 mjeseci, ugovor o zakupu, ugovor o poklonu, sudsko rješenje o nasledstvu i dr.)
• račun za kupovinu sadnog materijala,
• Broj žiro računa podnosioca zahtjeva
• Dokaz o izmirenim poreskim obavezama

OSTALE ODREDBE

Podsticajna sredstva isplaćuju se po nalogu Komisije za praćenje i realizaciju programa nakon što se utvrdi da podnosilac zahtjeva ispunjava propisane kriterijume tj da je izvrsio sadnju sadnica šljive i lijeske na površini predviđenoj pozivom.

Odjeljenje za poljoprivredu i ruralni razvoj
mr Adis Ličina – rukovodilac