ENES FALJA: DOVODIM INVESTITORE I NEMAM VEZE SA GULENOM I TERORISTIMA

Enes Falja

Enes Falja, posrednik u sklapanju posla sa turskim investitorima za otvaranje fabrike peškira na Boru prepoznao se u optužbi prvog čovjeka petnjičkog BS Adnana Muhovića koji je rekao “kada znamo ko je polazna veza za dovođenje investitora za fabriku peškira na Boru, mogu se imati indicije, dakle pretpostavke da i ta firma može, a ne mora, biti dio FETO mreže”. Falja je rekao da ga Muhović na taj način želi povezati sa teroristima.

“I u prošlom izlaganju je iznio niz neistina o meni govoreći, između ostalog da radim protiv Islamske zajednice Crne Gore, što nije tačno. On je najbolja slika te IZ koja je do jučer sarađivala sa Gulenom (FETO), tako što je slala naše učenike na studiranje u Sarajevu na BURDZ i drugim univerzitetima u Turskoj. Ta ista Islamska zajednica je napunila naše džamije sa knjigama i brošurama Fetullaha Gulena. Takođe, klanje kurbana preko humanitarne oprganizacije “Kimse yok mu”, koja pripada Gulenu”, rekao je Falja.

On je dodao da je investitora iz Turske prvo doveo u Rožaje gdje su razgovarali sa prestavnicima opštine odnosno predstavnicima Bošnjačke stranke u vezi sa ulaganjem u tu opštinu .

“Pregovori su propali zato što je jedan član opštine tražio da bude menadžer turske firme za Crnu Goru. On je tada rekao da nema potrebe otvarati fabriku. Ubrzo ću dovesti još privrednika iz Turske, a ujedno želim da nagovestim da sam našao i jednu tursku opštinu za pobratimljenje sa Petnjicom. Sa ovim neozbiljnim izjavama Adnan Muhović pokazuje da je izgubio kompas i da je štetan i za opštinu Petnjica i za Bošnjake u Crnoj Gori”, zaključio je Enes Falja.

S.R.