ISMAIL ARSLAN: NIJESAM TERORISTA I TUŽIĆU MUHOVIĆA ZA KLEVETU

Ismail Arslan

Turski biznismen suvlasnik kompanije Euro Bor Ismail Arslan je, u razgovoru za Radio Petnjica, demantovao navode predsjednika OO BS Petnjica Adnanan Muhovića, koji je rekao da postoje indicije da je član terorističke organizacije FETO. On je najavio i tužbu protiv prvog čovjeka BS u Petnjici.

“Želim da kažem javnosti da sam se zaista iznenadio. Očekivao sam podršku od građana i mještana ne samo Petnjice već i okruženja. Posebno ne vidim razlog da me blati predsjednik jedne partije, predsjednik Islamske zajednice, bez ikakvih dokaza i na taj način šalje negativne poruke, ne samo meni već svim svim potencijalnim ulagačima”, rekao je Arslan.

On je je rekao da će insistirati da se ova stvar u najkraćem roku izvede na čistac.

“Pokazali smo prošle godine, 15.jula, kao narod, kako smo privrženi svojoj domovini i to bi treba da bude primjer i za vas ali i za druge, a naročito za gospodina koji je pokušao da nas blati. Kao što sam kazao na taj način šalje loše poruke, ne samo potencijalnim ulagačima iz Turske već i iz svih država. Jedva čekam da čujem gospodina koji je te navode iznio, da vidimo na koji je način on došao do tih dokaza da ja pripadam terorističkoj organizaciji. Radi se o ne samo neozbiljnim izjavama dotičnog gospodina, već i o opasnim izjavama koje će morati da dokazuje na sudu. Upravo se danas vraćamo za Tursku iz  koje redovno izlazimo i ulazimo. Tako da bi smo do sada, po njegovim navodima već trebali biti u zatvoru”, saopštio je biznismen iz turskog grada tekstila Denizlija.

On je dodao da će Muhović morati da dokazuje odakle mu podaci da pripada terorističkoj organizaciji.

“Mi smo privrženi domovini, državi i narodu i kroz razne aktivnosti to i dokazujemo. Želim da pitam dotičnog gospodina da li su svi potencijalni investitori iz Turske koji ne rade sa njegovom strankom, pripadnici terosrističkih organizacija. Dakle, radi se o veoma opasnoj izjavi i veoma opasnoj poruci i jedva čekam da vidim na koji će način dotični gospodin to da dokaže. Ako misli da se bavi politikom ovo će morati i da dokaže. Neće svakako ostati na ovome jer će poprimiti šire razmjene i mislim da će neko morati da odgovara za ovakve izjave”, decidan je Arslan.

Ismail Arslan u studiju Radija Petnjica

Govoreći o radu buduće fabrike peškira na Boru turski investitor je rekao da će proizvodnja početi nakon bajramskih praznika, odnosno odmah početkom septembra.

“Ranije smo najavili da ne želimo da stanemo na proizvodnji peškira već i drugih serijskih proizvoda u turističke svrhe. Počećemo u najkraćem vremenu, a to je odmah nakon Bajrama. Ima indicija da će i drugi investitori ulagati ovdje jer znaju da se Crna Gora kreće u pozitivnom smjeru. Oni čekaju da vide kako ćemo mi proći. Uzbuđen sam zbog početka rada fabrike i jedva čekam da krenemo sa proizvodnjom. Želim da pošaljem poruku, ne samo Petnjici nego i cijelom Bihoru, da od svih očekujemo svaki vid podrške koji može da pomogne da dodvedemo investitore u ovaj kraj. Što se nas tiče mi smo tu da radimo, ne želimo da ulazimo u nikakvu avanturu, dotjerali smo mašine, montirali i kako sam rekao, odmah po Bajramu počinjemo sa proizvodnjom”, precizirao je Ismail Arslan.

S.R.