RAMDEDOVIĆ: U PETNJICI SE MORAJU PRAVITI USLOVI ZA NOVA RADNA MJESTA

Almir Ramdedović

Gost emisije ,,Povodi“ bio je Almir Ramdedović, sekretar odbora Islamske zajednice. Radmdedović je takođe i sekretar Šahovskog kluba Petnjica.

“Svjedoci smo da je iseljavanje stanovništva iz Petnjice sve više izraženo. To se odrazilo i na odbor naše Islamske zajednice. Mi smo se oduvijek borili da kroz ovaj odbor doprinesemo boljem i kvalitetnijem životu građana Petnjice. U tom smislu smo imali niz aktivnosti od kojih je u posljednje vrijeme najznačajnija izgradnja objekta smještenog iza džamije u centru Petnjice. Riječ je o gasulhani koja je građanima već data na korišćene i koja je ovom kraju bila neophodna. Ovom prilikom bih se zahvalio svima onima koji su pomogli i dali svoj doprinos za izgradnju“, rekao je Ramdedović.

On je govorio i o problemima sa kojima se građani Petnjice suočavaju.

,,Probleme koje vidim ja vide i svi građani jer je to nešto sa čim se borimo dugi niz godina. Iseljavanje, nezaposlenost,…Svima je jasno  šta se može uraditi povodom toga i o tome se već uveliko priča. Rješenje bi bilo otvaranje nekih proizvodnih pogona za koje ovdje imamo potencijale i na taj način obezbjeđivanje radnih mjesta. Prije svega mislim na mlade”, istakao je Ramdedović.

On je kao sektretar šahovskog kluba rekao da je od početka bilo dosta zainteresovanih ali da je najmanje mladih. Istakao je da u Petnjci ima svega par mladih talentovanih šahista. Takođe, napomenuo je da je turnir u šahu koji se već nekoliko godina unazad organizuje u Petnjici jako pozitivna stvar i tom prilikom se zahvalio opštini Petnjica na pomoći u vidu obezbjeđivanja novčanih nagrada za pobjednike takmičenja.

Pokrovitelj emisije “Povodi” je Bošnjačka demokratska zajednica.

SELMA ADROVIĆ

bdz