JANOVIĆ OBEĆAO POMOĆ ZA SPORTSKE OBJEKTE U PETNJICI

Janović u Petnjici

Ministar sporta, Nikola Janović danas je bio u posjeti opštini Petnjica i tom prilikom razgovarao sa predsjednikom opštine, Samirom Agovićem, Nerminom Muratović, predstavnicom  kancelarije za mlade i izvršnim direktorom NVO „Liberlani poredak“ Lionom Hodžićem.

Razgovarano je o konkretnim projektima za unaprjedjivanje postojeće ili izgradnju nove sportske infrastrukture. Samir Agović je tom prilikom ocijenio da je loša sportska infrastruktura, najveća je teškoća sa kojom se na polju sporta suočava opština Petnjica..

Prijatno iznenađen idejama koje je čuo na sastanku sa predstavnicima petnjičke lokalne samouprave, ministar Janović je poručio da će  Ministarstvo sporta uz konkretnu finansijsku podršku, pružiti i svu neophodnu logistiku i u pripremi planiranih projekata. Ocjenjujući da bez dobrih uslova, nema ni velikih sportskih rezultata, predsjednik opštine Petnjica predložio je izgradnju nekoliko infastrukturnih sportskih objekata, od kojih su im, kako je kazao, trenutno najvažniji sportski tereni i balon sala.

Ministar je posjetio i Kancelariju za mlade gdje je sa samostalnom savjetnicom dr Nerminom Muratović i izvršnim direktorom NVO „Liberlani poredak“ Lionom Hodžićem, razmotrio mogućnost otvaranja Omladinskog kluba u Petnjici. Predstavnici opštine obećali su da će obezbijediti prostor, dok će se, kako su dogovorili, Ministarstvo sporta postarati da ga opremi.

SELMA ADROVIĆ