EVROPSKI MEČEVI U PETNJICI: BIHORCI U RINGU 3. AVGUSTA

Petnjica će, 3.avgusta, biti domaćin sportskog spektala. U sali OŠ „Mahmut Adrović“, održava se meč za profi titulu K1 kombakt prvaka Evrope u kojem će učestvovati dva borca iz Bihora.

Adnan Gaga Mehović će pokušati da se okiti evropskim pojasem i titulom u kategoriji preko +90kg. Njegov protivnik, Tamaš Budimčević, reprezentativac je Srbije u više disciplina.

Inače, trend je svuda u svijetu da borci treniraju i rade mečeve u više disciplina. Radi se o izuzetno kvalitetnom srpskom borcu, koji je osvajač mnogih međunarodnih turnira i nosilac medalja. Gagiju Mehoviću je ovo sedmi turnir a rezultati na prethodnih šest turnira su zapravo i omogućili da se bori za evropsku titulu. Na svim preostalim turnirima, Gagi je uglavnom imao po dvije borbe u okviru jednot turnira i, imajući u vidu ostvarene pobjede na njima, sakupio je dovoljan broj poena i tako sebi omogući šansu da pojas šampiona Evrope ostane u Bihoru.

Adnan Mehović  trenira i obavlja poslednje pripreme pred meč pod budnim okom svog trenera Dejana Radevića.
Denis Šabotić, koji živi i radi u Švajcarskoj, takođe će imati meč, a njegov protivnik dolazi iz Bosne i Hercegovine i zove se Gordan Zorić. Radi se o šampionu BiH kao i nosiocu međunarodnih titula. Svi poznavaoci ovih borilačkih vještina su saglasni da Denisa Šabotića očekuje izuzetno težak meč jer nije potpuno spreman. Denis Šabotić će se boriti za titulu u kategoriji +80kg.
U uvodnom dijelu, revijalni meč će imati još jedan mladi Bihorac, desetogodišnji Elis Adrović sa Bora, koji od svoje pete godine trenira borilčke sportove. On će imati revijalni meč u disciplini Kik boksu a protivnik će se naknadno odrediti.
Početak je zakazan za 16 časova i ovo je jedinstvena prilika da svi Petnjičani dođu i da na krilima njihove podrške, olakšaju dvojici Bihoraca da se okite evropskim pojasevima.

DENIS BOŽOVIĆ